Jump to content
×
×
  • Create New...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

  • Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
    Bu Alana Reklam Verebilirsiniz

El açması baklava tarifi

Rate this topic


Samet
 Share


Recommended Posts

El açması baklava tarifi
 Share


  • Members

5f20277c0f25430ea8855d42.webp

 

Yapımı için malzemeler

Hamur için:

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık tereyağı
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • Kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 bardak un

Açmak için:

  • Buğday nişastası

Şerbeti için:

  • 5 bardak şeker
  • 6 bardak su
  • Birkaç damla limon suyu

İçi için:

  • 500 gram fıstık içi

El açması baklava tarifi Nasıl yapılır?

  • Öncelikle baklava yapımında tatlının şerbetini su ve şekeri bir tencerede kaynatıp hazırlayın.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
  • Hamur malzemelerini derin bir kabın içinde karıştırıp, hamuru yoğurun.
  • Dinlenen hamurdan 8 tane beze elde edin.
  • Tezgaha hafif nişasta serperek açabileceğiniz en ince şekilde açın.
  • Fazla nişastayı yufkanın üzerinden atın ve oda sıcaklığında açılan yufkaları 10-15 dakika bekletin.
  • Ardından tepsinin tabanını yağlayın.
  • Açtığınız yufkaların 4 tanesini üst üste koyun.
  • Daha sonra üzerine bolca fıstık ilave edip diğer katlarını da koyun.
  • Baklavanızı dilediğiniz gibi dilim dilim kesin.
  • Üzerine eritilmiş tereyağını da gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıp içi pişene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine şerbeti gezdirin.
  • Afiyet olsun.

Epon.Com.Tr

Link to comment
Share on other sites


Konu Altı Reklam 1
Konu Altı Reklam 2
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


  • Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
    Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...