Members ads Posted May 31, 2022 Members #1 Share Posted May 31, 2022 Ev Usulü Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 5 su bardağıun 1,5 - 2su bardağıılık su 1 paketkuru maya 1 çay kaşığıtoz şeker 1/2 çay kaşığıtuz 4yemek kaşığızeytinyağı Sosu için: 2 su bardağıdomates sos 2yemek kaşığızeytinyağı 1çay kaşığıkekik 1çay kaşığıfesleğen Üzeri İçin: 1su bardağırendelenmiş kaşar peyniri 1çay bardağırendelenmiş mozarella peyniri 120gr.sucuk 4yemek kaşığıkonserve mısır 100gramzeytin(dilimlenmiş, yeşil veya siyah) 1-2adetbiber 1dişsarımsak Ev Usulü Pizza Tarifi Nasıl Yapılır? Bir kabın içerisine kuru mayayı dökün ve üzerine ılık su ve şekeri ekleyerek güzelce karıştırın. Daha sonra mayalı karışıma, unu, zeytinyağını ve tuzu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Unu azar azar ekleyin. Hamur kıvama gelince elinizle yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayan, yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin. Hamur istediğiniz yumuşaklığa ulaşınca, kabın üzerini bir streç film ile kaplayıp en az 30 dakika hamurunuzu dinlendirin. Dinlenen hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp, katlayarak havasını çıkarın. Hamuru toparlayıp, 2 ya da 3 parçaya ayırın. İnce hamurlu ve orta boy pizza yapmak istiyorsanız hamurunuzu 3’e bölün. Daha büyük ve kalın hamurlu 2 pizza yapmak istiyorsanız, ikiye bölebilirsiniz. Kestiğiniz parçayı beze haline getirip un serptiğiniz tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açın. Dilediğiniz inceliğe ulaştığınızda pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine alın. Pişirme kağıdının üzerine biraz mısır unu serptikten sonra açtığınız pizza hamurunu kağıdın üzerine yerleştirin. Bir çatal yardımıyla pizza hamurunun üzerinde delikler açın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. 10 dakika sonra hafif pişen hamuru fırından çıkarıp, hazırladığınız domates sosundan üzerine sürün. Pizza sosunu, domates sosuna, fesleğen, kekik, sarımsak ve zeytinyağı ekleyerek hazırlayabilirsiniz. Pizza sosunun üzerine bolca rendelenmiş kaşar ya da mozarella peyniri yerleştirdikten sonra üzerine dileğiniz malzemeleri ekleyin. Malzemeleri yerleştirdikten sonra en üste tekrar rendelenmiş kaşar ekleyip tekrar fırına koyun ve 20 dakika daha pişirin. Peynirler güzelce eriyip tüm malzemeler piştiğinde pizzanızı fırından çıkarabilirsiniz. Pizza kesiciyle dilimleyip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. Ev Yapımı Pizza Hamuru Nasıl Yapılır? Evde hem ekonomik hem de pratik bir pizza yapmanın püf noktası mayalı bir hamur hazırlamaktan geçiyor. Öncelikle bir kabın içerisine kuru mayayı dökün ve üzerine ılık su ve şekeri ekleyerek güzelce karıştırın. Daha sonra mayalı karışıma, unu, zeytinyağını ve tuzu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Hamur kıvam alınca elinizle yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayan, yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin. Hamur istediğiniz yumuşaklığa ulaşınca, üzerini kapatıp en az 30 dakika hamuru dinlendirin. Mayalı hamurlar için kapsamlı içeriğimiz mayalı hamur yapmanın püf noktaları bu konuda size yardımcı olacak. Eğer ki mayasız pizza yapmak istiyorum diyorsanız, mayasız pizza hamuru içeriğimize davetlisiniz. Pizza Hamuru Nasıl Yumuşak Olur? "En iyi pizza hamuru nasıl yapılır?" konusunda dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası var. Öncelikle mayalı pizza hamurunun güzelce kabarması ve pizza hamurunun yumuşak olması için hamurun sıcak ortamda mayalamak gerekir. Mayalanacak hamurun kabını bir mutfak bezi ile güzelce sarmanız da ısı kaybını önleyerek hamurun mayalanmasına yardımcı olur. Eğer mutfak beziniz yoksa çalışmayan haldeki mutfak fırınının içerisine koyarak da ısıyı koruyabilir ve güzelce mayalanmış hamurlar elde edebilirsiniz. Pizza Türleri Nelerdir? Dışarıda yediğiniz pizzaları evde de yapabilin diye evde pizza hamuru ve pizza sosu yapmanın en önemli püf noktalarını tariflerimizde sizlerle paylaşıyoruz. Klasik pizzadan sıkılanları sıra dışı pizzalara tarifleri, mini pizza, kahvaltıda pizza, en sevilen sucuklu pizza tariflerimize bekleriz. Mayalı Hamur Nasıl Yapılır? Mayalı hamurları evde yapmak için dikkat etmeniz gerekenler var. Gelin, tam kıvamında lezzeti ve pofuduk görüntüleriyle hamur yapmanın püf noktalarını hep birlikte öğrenelim. ''Ben çok iyi hamur yaparım'' diyenler siz de gelin, damaktan silinmeyecek hamurların sırlarını da veriyoruz sizler için. Şu kapsamlı rehberimizi mutlaka incelemenizi öneririz: Evde Herkes Kolayca Hazırlayabilsin Diye A'dan Z'ye Mayalı Hamur Yapma Rehberi Mayalı Hamur Dışarıda ya da Buzdolabında Ne Kadar Dayanır? Hamur işi mayalamak ve saklamak mutfaktaki en kritik konulardan biri. Sıcak bir havada mayalandırırsanız ve uzun süre mayalanırsa hamur da ekşimeler olabilir. Tadı bozulabilir daha birçok farklı sorunlarla karşılabilirsiniz. Ama artık bu püf noktaları sayesinde bu sorunlarınız ortadan kalkacak. Tüm detaylar için sizi şu içeriğimize bekliyoruz Quote khokdx Link to comment Share on other sites More sharing options...