Jump to content
×
×
  • Create New...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

  • Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
    Bu Alana Reklam Verebilirsiniz

Zeytin Yağlı Sarma Nasıl Yapılır?

Rate this topic


bilgi adresi
 Share


Recommended Posts

Zeytin Yağlı Sarma Nasıl Yapılır?
 Share


  • Members

image.jpeg.9a7beedcf976c4ed6f9a2b101e57ce91.jpeg

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 300gramasma yaprağı
  • 1adetlimon
  • 4yemek kaşığızeytinyağı
  • 1su bardağısıcak su
  •  

İç harcı için:

 

  • 1/2su bardağızeytinyağı
  • 3adet orta boykuru soğan
  • 1,5su bardağıpirinç
  • 1su bardağısıcak su
  • 1yemek kaşığıdolmalık fıstık
  • 1yemek kaşığıkuş üzümü
  • 1çay kaşığıtuz
  • 1çay kaşığıkarabiber
  • 1çay kaşığınane
  • 1çay kaşığıyenibahar
  • 1/2çay kaşığıtarçın
  •  

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifinin Püf Noktası

Mümkünse; mevsiminde, az damarlı, taze asma yaprağı kullanın.Salamura yaprak kullanıyorsanız; tuzunun gitmesi için bol suda yıkayın. Kaynar suda 2- 3 dakika haşladıktan sonra durulayıp kullanın.Sarmaları sararken olabildiğince küçük ve sıkı sarılmasına özen gösterin.Kuş üzümlerini kumunun gitmesi için; bol suda bekletip, duruladıktan sonra kullanın.

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifinin Pişirme Önerisi

 

Yemeği pişirirken üzerine porselen tabak kapatarak buharlı bir şekilde düzgünce pişmesine yardımcı olursunuz.

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

 

  1. Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun. Ardından üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da  koyup kavurmaya devam edin.
yaprak-sarma5.webp.193992dd317540162afc5ba948fe87ea.webp
 
2. Ilık suda 5 dakika kadar bekletip suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı pirinci soğanlarla birlikte, pirinçler şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurun.
 
yaprak-sarma6.webp.ca8e676d37f2c40b31f696260b20657c.webp
 
3. Ardından sırasıyla; 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın ekleyip karıştırın.
 
yaprak-sarma7.webp.3de23c7fe3438ec27058a379995d7073.webp
 
4. Yaklaşık 1 su bardağı sıcak suyu da ilave edin ve iç harcı kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
image.jpeg.69a03010f3ee904715781202dfce51f6.jpeg
 
5. Salamura asma yapraklarını tezgahın üzerinde damarlı kısımları üstte kalacak şekilde açın. Her bir yaprağın orta kısmına; hazırlayıp, ılıttığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı kadar paylaştırın.
yaprak-sarma10.webp.eda63c331a936ba2af92b7449051a4ab.webp
 
6. Kenar kısımlarını içe alıp, geniş kısmından uç kısmına doğru ilerleyin.
 
1821189517_yaprak-sarma12(2).webp.dc8a5de15507a43a3f5386e2af550f1d.webp
 
7. Tüm yaprakları sıkı bir şekilde sarın.
 
yaprak-sarma13.webp.e270f510b30c11eac84b3005b2ae5433.webp
8. Sarma tenceresinin tabanını birkaç adet asma yaprağı ile kaplayın.
 
yaprak-sarma14.webp.a2489efcadbf59277d9108fda5aa275c.webp
 
9. Hazırladığınız sarmaları, sıra halinde, yan yana dizin. Limonu halka halka dilimledikten sonra sarmaların üzerine yerleştirin.
 
yaprak-sarma15.webp.709e58bc9df6677879f687e7e219bc64.webp
 
10. Pişme esnasında açılmamaları için; üzerlerine düz bir servis tabağı kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını da tencereye ekledikten sonra sarmaları, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin.
 
yaprak-sarma17.webp.cfb86a7dea45ee7d30d7b268795f0a85.webp
 
11. Arzuya göre; ılık ya da soğuk olarak servis edin.
 
yaprak-sarma3.webp.1623b2283369c82f9429d0b495dc34f6.webp
 

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Kaç Kalori?

 

1 porsiyon zeytinyağlı yaprak sarma 564 kaloridir.

yaprak-sarma12 (3).webp

gğplgfhglplfslfdl

Link to comment
Share on other sites


Konu Altı Reklam 1
Konu Altı Reklam 2
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

Posted Images

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...