Jump to content
×
×
  • Create New...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

  • Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
    Bu Alana Reklam Verebilirsiniz

Evde Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?

Rate this topic


bilgi adresi
 Share


Recommended Posts

Evde Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?
 Share


  • Members

image.jpeg.d909194fed625024cb3fa1fb70861dd6.jpeg

 

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1yemek kaşığıkuru maya
  • 1yemek kaşığıtoz şeker
  • 1su bardağıılık su
  • 1yemek kaşığısıvı yağ
  • 1tatlı kaşığıtuz
  • 3su bardağıun

Kıymalı iç harcı için:

  •  
  • 1çay kaşığıtuz
  • 300gramdana kıyma
  • 2adetdomates
  • 1adetsoğan
  • 3dişsarımsak
  • 4adetsivri biber
  • 2yemek kaşığısıvı yağ
  • 1/2çay bardağısu
  •  

Servisi için:

2yemek kaşığıeritilmiş tereyağı

 

Üzeri için:

 

  • 1adetyumurta sarısı
  • 1yemek kaşığısıvı yağ
 

Kıymalı Pide Tarifinin Pişirme Önerisi

 

Fırına vereceğiniz pidelerin kenar kısımlarına yumurta sarısıyla çırpılmış zeytinyağı sürebilirsiniz.Kıymalı iç harcın kuru olduğunu düşünüyorsanız arzuya göre çok az miktarda su ekleyebilirsiniz.Arzuya göre üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 5 dakika daha fırınlayabilirsiniz.

instructions.png

Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

 

  1. Hamuru için, derince bir kaba kuru mayayı ve toz şekeri alın, üstüne ılık suyu ekleyin, karıştırın ve kabarması için bir kenarda 10 dakika kadar bekletin.
 
kiymali-pide-1.webp.79fd4bd93c92d109cdf62f57cd4e36be.webp
2. Ardından üstüne sıvı yağı ekleyip, bir çırpma teli ile çırpın. Sonrasında 2 su bardağı unu ve tuzunu ekleyip, yoğurmaya başlayın.
 
390026948_kiymali-pide-2(1).webp.77e481e09c576ab25336b6cdfe869278.webp
3.Kalan 1 su bardağı unu, kontrollü olarak ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun. Yaklaşık 5 dakika kadar yoğurmanız gerek. Yoğurduktan sonra, üstünü örtün ve ılık bir yerde 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
 
1465633323_kiymali-pide-3(1).webp.f6d99610b2223bd63a6e469723f50bbf.webp
Kalan 1 su bardağı unu, kontrollü olarak ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun. Yaklaşık 5 dakika kadar yoğurmanız gerek. Yoğurduktan sonra, üstünü örtün ve ılık bir yerde 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
 
kiymali-pide-7.webp.32b4a61da3da28f8ebce002eac7db3ff.webp
Mayalanmış olan hamur alın, hafifçe tezgâhta yoğurun ve silindir gibi uzatıp, 6 eşit parçaya kesin.
 
 
kiymali-pide-4.webp.1a6065d26b37d3276b77f2c8fcfa3016.webp
 
Her bir parçayı elinizle yoğurup, yuvarlayın ve bir merdane yardımı ile uzunca açın, pide şeklinde ve tepsinizin boyutuna göre, ne kadar ince açarsanız o kadar iyi.
 
kiymali-pide-5.webp.9300d5c45531c7c6ed70c9fdcd4139b3.webp
 
Yağlanmış ve un serpilmiş bir fırın tepsisine, hazırladığınız hamurları serin ve üstlerine hazırladığınız harcı paylaştırın.
 
 
201846160_kiymali-pide-6(1).webp.dac0636c1b59ff71926cae9fb3eae99e.webp

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kenarları kızarana dek yaklaşık 12 dakika pişirin. Fırından alır almaz, kenarlarına tereyağı sürün ve daha yumuşak bir pide istiyorsanız üstlerini temiz bir bezle örtün. Eğer çıtır seviyorsanız örtmeyin. İlk sıcağı geçtikten sonra servis edin.

 

image.jpeg.39ae6558ebc27eaed7a07befa5e6b171.jpeg

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kenarları kızarana dek yaklaşık 12 dakika pişirin. Fırından alır almaz, kenarlarına tereyağı sürün ve daha yumuşak bir pide istiyorsanız üstlerini temiz bir bezle örtün. Eğer çıtır seviyorsanız örtmeyin. İlk sıcağı geçtikten sonra servis edin.

 

 

Pide Nasıl Yapılır?

 

Evde kıymalı pide tarifinin bel kemiğini oluşturan kıymalı harcı hazırlamak ile kıymalı pide yapmaya başlıyoruz. Pidenin üzerine serilecek iç harç çiğden hazırlanacak. Kabukları soyulduktan sonra oldukça küçük parçalar halinde doğranacak sebzeler. Mutfak robotu girmeyecek işin içine, maydanozlar kararmayacak böylelikle. Tüm malzemeler bir araya geldiğinde zırhla da kıyılacak gerekirse, salça karışımı ve baharatlarla tatlanacak, bir köşede dinlenecek. Ardından hamuru için fırından gidip ekmek hamuru almak yerine pide hamuru da evde hazırlanacak, mayalanacak ve ardından açılacak. Hamuru iç harç ile güzelce doldurulacak ve fırına gönderilecek. Tarifimizin detaylarında tüm adımlar detaylarıyla sizler için hazırlandı, göz atmanızı öneririz.

 

Kıymalı Pide Hangi Etten Yapılır?

 

"Pidelik kıyma nasıl olmalı?" sorusuna yanıt olarak pide ustalarının püf noktası dediği altın kural kıymasıdır. Büyük oranda dana kıyma kullanılır. Kıyma çok yağsız olmamalı, az oranda bile olsa kuzu kıyması karışımı eklenmelidir ki lezzeti pidecilerde yediğimiz gibi olsun. Örnek vermek gerekirse 500 gram dana kıymaya 150 gram kuzu kıyması eklemeniz lezzetini daha da arttırır.

 

Etli Pideye Hangi Baharatlar Konur?

 

Pide içinin baharat çeşit ve miktarları, damak zevkine göre değiştirilebilir. Kıymalı pide hazırlarken harcına dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Klasik kıymalı pide için tuz konur. Eğer daha lezzetli bir iç harç hazırlamak isterseniz pul biber, karabiber ya da kimyon ekleyebilirsiniz.

 

Pide Hamuru Mayalı Mı Mayasız Mı?

 

Gerçek bir pide hamuru hazırlamak istiyorsanız mayalı hamur ile yapmak daha doğru olur. Dışarıda yediğimiz pidelerin lezzetini veren de hamurunun mayalı olmasıdır zaten. Mayalı hamur pideye lezzet katar. Ayrıca pideye lezzet katan bir diğer püf noktası da gerçek taş fırında pişirilmesidir. Eğer evinizde taş fırında pişmiş gibi olsun isterseniz ev tipi fırınlara özel fırın taşının üzerinde pişerebilirsiniz. Mayalı hamur yapmak için püf noktaları içeriğinde ayrıntılı bilgileri bulabilirsiniz.

 

Pide İçi Nasıl Hazırlanır?

 

Özellikle Ramazan ayında fırına pide içi göndermek, gelen pideleri de afiyetle mideye indirmek, geriye kalanları da saklamak adetten. Hadi gelin, pide içleri hazırlayalım. Mahallenizde fırın yoksa bile evde pişireceğiniz pideler için nefis bir harç hazırlayalım. Kurumadan pişen kıymalı iç harçların sırları için sizi şu içeriğimize bekliyoruz

 

Evde Pide Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

 

Hadi bugün en sevdiğiniz pidecide yediğiniz pidelerden bile daha güzellerini evde yapalım. Hamuru incecik, çıtır çıtır olsun, lezzetine de doyum olmasın. Kıymalı iç harcının sırlarını da verelim. O zaman şu içeriğimize davet edelim hemen sizi

 

gğplgfhglplfslfdl

Link to comment
Share on other sites


Konu Altı Reklam 1
Konu Altı Reklam 2
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

Posted Images

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...