Jump to content
×
×
  • Create New...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

  • Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
    Bu Alana Reklam Verebilirsiniz

Rate this topic


bilgi adresi
 Share


Recommended Posts

Su Böreği Nasıl Yapılır?
 Share


  • Members

image.jpeg.fc07d7aa495196355593355e98cd84a2.jpeg

 

Su Böreği Nasıl Yapılır (Fırında) İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su
  • Aldığı kadar un
  • (Birazcık sert bir hamur olacak)

İç malzemesi:

  • 250 – 300 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Aralarına sürmek için:

  • 150 gr tereyağı (eritilir)

Haşlamak için:

  • Tuz
  • Su

 

Hakiki Su Böreği Nasıl Yapılır (Fırında) Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtalar tuzla çırpılır.
  2. Yarım çay bardağı su eklenir.
  3. Azar azar un ilave ederek hamur yoğurulur.
  4. İç harcı için peynirler ezilir, maydanozlar minik minik doğranıp karıştırılır.
  5. Hamurumuz o arada dinlenmiş olur.
  6. Hamur on bezeye bölünür.
  7. Kurumaması için bezelerin üstü örtülür.
  8. Tezgaha un serpilerek, bezeler incecik olana dek, tepsi boyutunda açılır. Orta büyüklükte bir tepsi kullandım ben.
  9. Açılan bezeler temiz bir örtü üstüne serilir.
  10. O arada büyükçe bir tencereye su konur kaynamaya bırakılır.
  11. Tencerede kaynatılan suya 2 yemek kaşığı tuz eklenir.
  12. Böreğin pişeceği tepsi eritilmiş tereyağı ile yağlanır.
  13. Yufkalar kaynayan tuzlu suda 30-35 saniye haşlanır bu arada soğuk su dolu bir kap hazırda bulunsun kaynama tencerenizin yanında ki, sıcak sudan alınan yufkalar hızla soğuk suya batırılır ki hamur olmasın yapışmasın diye.
  14. Böreğin alt zemini için beş tane yufka haşlama işleminden geçip her katı yağlanarak (!) eritilmiş tereyağımızla, beş katın sonunda iç harç yani peynirli malzeme koyulur.
  15. Kaynayan su azalmış olacağından tekrar su ve azcık daha tuz eklemesi yapılarak yeniden kaynaması beklenir.
  16. Kalan beş yufkaya da yine haşlama işlemlerini yaparak ve aralarına her kata tereyağı sürerek tepsiye alınır.
  17. Son katın da üzerine bolca erimiş tereyağından dökülür ve fırçayla yayılır. Börek fırına girmeden önce dilimlenir.
  18. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana dek kontrollü olarak pişirilir.
  19. İlk sıcaklığı geçince servis edilir. Misler gibi böreğinizi afiyetle yiyin.
    Not: Özellikle fırında diye yazdım tarifin başına çünkü eğer ocakta pişirecek olsaydık böreğimizi, en alt katı ve en üst yufkayı haşlamadan, yani kuru olarak dizmemiz gerekirdi., Ve börek ocakta pişeceğinde kesinlikle önce dilimlenmez çünkü alt üst değişim yapıp pişireceğimiz için içleri dökülür.
  20. Kısacası ocakta pişirmenin ayrı bir lezzeti vardır ama oldukça zahmetlidir. Böreği çevirmek biraz zorlayıcı her gözü birbirinden farklı yanan ocaklarda eşit pişirmek de oldukça güçtür.
  21. Bu sebeple bu tarif hem fırında pişerek sizi zorlamaz hem de hakiki su böreği tadından yoksun bırakmaz.
    Afiyet olsun.

 

Hakiki Su Böreği Nasıl Yapılır (Fırında) Fotoğraflı Yapılışı

image.thumb.jpeg.751bb7d132e78b7531c24c2ddff5de1d.jpegimage.thumb.jpeg.adbbec4478deac71bc40dc1664ce878f.jpeg

image.jpeg.987b744d0d38b6f28f4b3a5dc1d44337.jpeg

 

image.thumb.jpeg.4f61ef64be32b1f3ef00f9f4863d1678.jpeg

image.thumb.jpeg.c9ea27acc4846b8554a4511ebff856ed.jpeg

image.thumb.jpeg.41d022f1a1acddec6a131539a5c4f576.jpeg

 

image.thumb.jpeg.a79de49172ec0fac6aae8d1a3f0c823c.jpeg

 

image.thumb.jpeg.f4849858305f075814f0f4be2ec61b94.jpeg

 

 

image.thumb.jpeg.1a4a356c1665162d99fc6d8b223707d2.jpeg

 

Su böreği nasıl yapılır? Püf noktaları

 

  • Su böreği hamurunun poğaça ve diğer börek hamurlarına kıyasla daha sert olması gerekir. Aksi halde yufkalar haşlama aşamasında eriyebilir.
  • Haşlanan yufkaların batırıldığı soğuk su ısınırsa değiştirilmeli. Buz gibi soğuk olması sağlanmalı.

image.jpeg

gğplgfhglplfslfdl

Link to comment
Share on other sites


Konu Altı Reklam 1
Konu Altı Reklam 2
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

Posted Images

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...