Members bilgi adresi Posted June 2, 2022 Members #1 Share Posted June 2, 2022 Panna Cotta Tarifi İçin Malzemeler 1 tatlı kaşığı toz jelatin Yarım çay bardağı süt 1.5 su bardağı krema 3 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya Panna Cotta Nasıl Yapılır? Küçük bir bardakta sütün üzerine jelatini ekleyip karıştırın ve 2-3 dakika bekleyin. Sos tenceresinin içerisine krema ve toz şekeri alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Küçük baloncuklar çıkmaya başlayınca jelatinli sütü yavaşça ekleyin. Vanilya ilave edip karıştırın. Karışımı suyla ıslatılmış kalıplara paylaştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerini örterek buzdolabına alın. En az 2-3 saat bekletin. Tatlının kalıplardan rahat çıkması için, servisten önce içi sıcak su dolu bir kasenin içine yerleştirin. Ters çevirip taze meyvelerle servis yapın. Afiyet olsun. Panna Cotta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir? Jelatinleri mikrodalga da kısa sürede çözebilirsiniz. Toz jelatin kullanmak vakitten tasarruf etmenizi sağlar. Aroma katmak için, kahve veya diğer tatlandırıcıları kullanabilirsiniz. Dilerseniz, böğürtlen veya frambuaz sosu ile zenginleştirebilirsiniz. Quote gğplgfhglplfslfdl Link to comment Share on other sites More sharing options...