Jump to content
×
×
  • Create New...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

  • Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
    Bu Alana Reklam Verebilirsiniz

Güllaç Nasıl Yapılır?

Rate this topic


sosyal hizmet
 Share


Recommended Posts

Güllaç Nasıl Yapılır?
 Share


  • Members

image.jpeg.8ca7df35c5ac6dd3626a3ba437556b5d.jpeg

 

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 12 yaprak güllaç
  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)

Üzeri için:

  • Toz Antep fıstığı
  • Kiraz şekerlemesi

 

Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Güllaç tatlısını yapmak için; öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz, şekerler tamamen erisin. Bu aşamada sütü çok fazla ısıtmanıza gerek yok, şekerin erimesi yeterli olacaktır.
  2. Daha sonra sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakıyoruz. Eğer el yakmayacak şekilde ısıttıysanız tekrar ılıması için beklemenize gerek olmayacaktır. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı.
  3. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde ilkini derince bir tepsiye koyuyoruz.
  4. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.
  5. Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 6. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
  6. Kalan şekerli sütün içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim. Burada kullandığınız gül suyunun kozmetik ürünü olmamasına dikkat etmelisiniz.
  7. Hazırladığımız tatlımızı 2 saat kadar buzdolabında muhafaza edelim.
  8. En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Ben toz antep fıstığı ve kiraz şekerlemeleri ile süsledim. Afiyet olsun!

Güllaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

image.jpeg.0469665f0ed382282d699c15976c57d5.jpeg

 

image.jpeg.44c9641944e6b80ec83f4d7d9ad80f5b.jpeg

image.jpeg.b1fd724ffd9fc529bf0a55223ae16915.jpeg

 

Güllaç tarifi püf noktaları

  • Güllaç yapraklarını ıslatacağınız sütün sıcaklığı çok iyi olmalıdır. Eğer sütünüz çok sıcak olursa güllaç yapraklarını hamur edebilir, çok fazla ılık olması durumunda ise güllaç yapraklarını ıslatmayabilir.
  • Güllaç tatlınızın tam tadında olması için gül suyu eklemelisiniz.
  • Güllaç tatlınızın tadını kaybetmemesi ve içerisindeki cevizin güllacınızı karartmaması için yaptığınız gün tüketmeniz daha iyi olacaktır.

Sizler için, yapımı oldukça kolay ve pratik güllacın çikolatalı, hurmalı gibi Nefis Yemek Tariflerinde paylaşılmış farklı çeşitlerini bir araya getirdik, sizler de nasıl yapılır? merak ediyorsanız listemize bir göz atmalısınız.

 Güllacın faydaları

  • İçerisinde katkı maddesi olmadığı için sağlık açısından herhangi bir tehlikesi yoktur.
  • Diğer tatlılarda yüksek oranda karbonhidrat olmasına karşılık güllaçta içerdiği sütten dolayı yüksek oranda protein vardır.
  • Ramazanda yapılan güllaç tatlısı gün boyu aç kalan midelerinize, yemekten yaklaşık 1 saat sonra yemeniz halinde bariz bir rahatsızlık vermemektedir.
  • Ramazanda açlığın etkisiyle düşen kan şekerini içerisinde bulunan sütün etkisiyle dengelemektedir.
  • Güllaç, şeker miktarı düşürülüp yarım yağlı sütle yapıldığında diyette olanlar için kalorisi düşük bir tatlıdır.

Güllaç kaç kalori?

 

  • Orta büyüklükteki 1 dilim güllaç yaklaşık olarak 250 kaloriye denk gelmektedir. Güllaç hakkında daha fazla bilgi almak için besin değeri gibi çeşitli bilgilerden de bahsettiğimiz yazımızı okumak istemez misiniz?

 

sevdanisa34345656

Link to comment
Share on other sites


Konu Altı Reklam 1
Konu Altı Reklam 2
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

Posted Images

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...