Members M.E H.B Posted June 6, 2022 Members #1 Share Posted June 6, 2022 Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler 3adetyumurta 1su bardağıtoz şeker 1su bardağısıvı yağ 1su bardağısüt 1/2çay bardağımaden suyu 3su bardağıun 1/2çay bardağıkakao 1paketkabartma tozu 1paketvanilya Kakaolu Kek Tarifinin Püf Noktası Kekin daha iyi kabarması için; unu ve kabartma tozunu eledikten sonra ilave edin.Kabartma tozunu 1 çay kaşığı kadar limon suyu ile karıştırıp, ekleyin. Yumurtaların mutlaka oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Kakaolu Kek Tarifi Nasıl Yapılır? 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekerini derin bir kapta bir mikser yardımıyla şeker eriyene kadar çırpın. 2. Ardından 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt ve yarım çay bardağı sodayı da üzerine ekleyip çırpmaya devam edin. 3. Kek harcına 3 su bardağı unu ve yarım çay bardağı kakaoyu azar azar ilave edin. 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini de ekledikten sonra spatula yardımıyla, pürüzsüz bir harç elde edene kadar karıştırmaya devam edin. 4. Hazırladığınız kakaolu kek karışımını yağladığınız kek kalıbına dökün. 5.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. İçini çekmesi için beklettiğiniz keki, ılınınca kalıbından çıkartın. 6. Üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Kek Kalıptan Çıkmazsa Ne Yapılır? Yumurta, şeker çırpıldı. Yağı, sütü, unu, kabartma tozu... Her şeyi konuldu. Tarifte ne denildiyse birebir yapıldı. Fırında da nefis bir şekilde kabardı. Herkes yemek için heyecanlı, tüm gözler fırına çevrildi. Fakat fırından çıkışı bile şahane olan bu kek, kalıptan bir türlü çıkmak bilmiyor. O kadar emek ve malzeme boşa mı gidecek? Tabii ki hayır! Kekin yapışmaması için de, yapışan kekin çıkması için de şahane önerilerimiz var. O zaman şu içeriğimizde sizi bekliyoruz: Kek Kalıptan Çıkmazsa Ne Yapılır? Neden Bazı Kek Tariflerinin İçinde Yoğurt Bazılarında Süt Kullanırız? Kekin tüm kıvamını ve lezzetini belirleyen iki malzeme var ki onlar bizim için pek mühim. Yoğurt ve süt bu kez konumuz. Bazı tariflerde yoğurt kullanılırken, bazı tariflerde süt kullanılıyor. İkisinin birbirinin yerine kullanıldığı durumlar oluyor. Bu iki malzeme keke ne gibi etkilerde bulunuyor? Yoğurt yerine süt, süt yerine yoğurt kullanıldığında neler oluyor? Şu içeriğimizde tek tek anlatıyoruz: Neden Bazı Kek Tariflerinin İçinde Yoğurt Bazılarında Süt Kullanırız? 5 Püf Noktasıyla Kek Nasıl Kabarır? Birçok mutfak meraklısının yemek yapma macerası genelde kek yapmakla başlar.Malzemelerin hepsi karıştırılır, yağlanmış fırın kabına dökülür ve fırına atılır. Yapımı bu kadar kolay anlatılabilen bir tarifte, ufak püf noktaları atlandığı takdirde, lezzetinden kabarmış, çatlamış bir kek görme umuduyla fırın camından içeri bakarken üzerinden kamyon geçmiş gibi dümdüz bir kek ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden bize sık sık sorduğunuz kek nasıl kabarır", "kekin kabarması için ne yapmalı", "kekin kabarması için püf noktaları nelerdir" sorularına şu içeriğimizde cevap veriyoruz Quote imzam sensin Link to comment Share on other sites More sharing options...