Jump to content
×
×
  • Create New...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

  • Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
    Bu Alana Reklam Verebilirsiniz

Keşkek Nasıl Yapılır?

Rate this topic


M.E H.B
 Share


Recommended Posts

Keşkek Nasıl Yapılır?
 Share


  • Members

image.jpeg.aaf46e72dccead7175915d0f1d89df89.jpeg

 

Keşkek Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 300 gr dövme buğday
  • 100 gr beyaz nohut
  • 5.5 su bardağı su
  • 750 gr kemikli koyun eti
  • 60 gr tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
 

Keşkek Nasıl Yapılır?

 

  • Nohut ile buğdayı 2.5 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın ve eti haşlayın.
  • Nohut ile buğdayın suyunu süzüp ete ilave edin. Ayırdığınız suya 4 bardak daha su ilave edin.
  • Tereyağının yarısına su, karabiber ve tuzu ekleyip buğday lapa oluncaya kadar yaklaşık 75 dakika pişirin.
  • Etin kemiklerini ayırıp yemeğin üzerine ilave edin. Keşkeği büyük bir tencereye alın. Tahta kaşıkla ezerek karıştırıp servis tabağına alın.
  • Üzerine kırmızı pul biberle birlikte kızdırılmış tereyağı gezdirip tatlandırın.
  • Keşkek yemeğini, patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
  •  

Etli Keşkek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Buğday ve nohutların çiğ kalmaması için, bir gece öncesinden suda bekletin. Bu sayede daha çabuk yumuşar ve haşlanırlar.
  • Eti kaynattığınız suyu kenara ayırmayı ihmal etmeyin. Dilerseniz, tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
  • Pişirme esnasında yemeği karıştırmamaya özel gösterin. Pişirme işlemi bittiğinde altını kapatabilirsiniz.
  • Eti ayıklarken büyük parçalar halinde bırakmak istemiyorsanız, didikleme tekniğinden yararlanabilirsiniz.
  •  

1 Porsiyon Keşkek Kaç Kaloridir?

 

  • Ana yemek olarak sunulan bir porsiyon keşkek, yaklaşık 320 kaloridir. Yağ değeri yüksek olduğu için, küçük porsiyonlarla tüketilmesi önerilir.

imzam sensin

Link to comment
Share on other sites


Konu Altı Reklam 1
Konu Altı Reklam 2
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

Posted Images

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...