Jump to content
×
×
  • Create New...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

  • Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
    Bu Alana Reklam Verebilirsiniz

Evde Lahmacun Nasıl Yapılır?

Rate this topic


M.E H.B
 Share


Recommended Posts

Evde Lahmacun Nasıl Yapılır?
 Share


  • Members

image.jpeg.bab61e778bd3ab8db2df8e4079dcdf2a.jpeg

 

Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için:

  • 2adetkırmızı biber
  • 3adetyeşil biber
  • 2adet orta boysoğan
  • 1demetmaydanoz
  • 2adetdomates
  • 1yemek kaşığıdomates salçası
  • 1yemek kaşığıbiber salçası
  • 1/2çay kaşığıpul biber
  • 1çay kaşığıtoz kırmızı biber
  • 1çay kaşığıtuz
  • 1çay bardağısıvı yağ
  • 1/4çay bardağısu
  • 500gramyağlı dana kıyma
  •  

Hamuru için:

 

  • 5su bardağıun
  • 2su bardağısu
  • 1tatlı kaşığıtuz
  • 1çay kaşığıtoz şeker
 

Lahmacun Tarifinin Püf Noktası

 

Lezzetli bir lahmacun için harcınızın kıvamı cıvık olmalıdır ve hamurun üzerine kenarlarına gelecek şekilde yayılmalıdır. Fırının önceden ısıtılmış olmasına da özen gösterin.

 
 

Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir mutfak robotunun içinde iç harcı için baharatlar, salça sıvı yağ ve kıyma hariç tüm malzemeleri alın ve çekin. Maydanozları en son ilave edin.
 
image.jpeg.3b83cc34c166f5d2fd3f498ca9a4ae2e.jpeg
2.Rondonun içinden büyükçe bir kaba aldığınız harca baharatları, salçayı ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.
image.jpeg.d9a8d1002b7ce10ab9e54f4cb9e97a02.jpeg
 
3.Son olarak kıymayı ekleyerek güzelce yoğurun.Lahmacunun lezzetli olması için harcınızın cıvık bir kıvamda olması gerekir. Yeteri kadar cıvık bir kıvamda değilse, biraz su ekleyebilirsiniz.
image.jpeg.aee1fade001117d5452f16bacb8d45f5.jpeg
 
Unu yavaş yavaş suya ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun.
 
image.jpeg.97eabdf3c5f7fa16a338af78f4afa323.jpeg
 
6.Hamurunuz orta sertliğe ulaşınca tezgahın üzerine alıp en az 5 dakika daha yoğurun.
1959714095_lahmacun-hazirlik-7(1).webp.e2473159883bb4b8a0a8c6e9ed504c1f.webp
  1. Hamuru bir silindir haline getirip eşit parçalara bölün. Aynı büyüklükte lahmacunlar yapabilmek için hamurlarınızın ağırlığı da eşit olmalıdır.
  2. Eşit büyüklükte ayırdığınız bezelerin üzerini hafif nemli bir mutfak beziyle örtüp en az 1 saat dinlenmeye bırakın.
  3. Bu sırada, fırınınızı 250 derece fanlı ve alt üst açık olacak şekilde açın ve güzelce ısıtın.
  4. Mutfak tezgahının üzerine biraz un serperek bezelerinizi teker teker açmaya başlayın. Hamurunuzu mümkün olduğu kadar ince açmaya çalışın.
  5. 1522873749_lahmacun-hazirlik-8(1).webp.b3d9b79aa2f4db36456bad6282ee6651.webp
İnce açtığınız hamurun üzerine lahmacun harcını kenarlarına da gelecek şekilde güzelce yayın. Harcınızın sulu olmasına özen gösterin. Kenarları boş bırakmayın.
 
image.jpeg.dd7b358286b4b305057c798cbe500df6.jpeg
 
 
  1. Lahmacunu yağlı kağıt üzerine alın. Önceden 250 derece alt üst fanlı ısıttığınız fırının tabanına yağlı kağıtla birlikte yerleştirin.
  2. Pişirirken kürek benzeri bir mutfak gereciyle lahmacunun altını kontrol edin, hafifçe yanık olduğu zaman fırından çıkarıp diğer hazırladığınız lahmacunları fırına yerleştirebilirsiniz. Her bir lahmacunu fırın performansınıza göre 7-10 dakika arası pişirebilirsiniz.
  3. Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
 

ahmacun İçi Nasıl Hazırlanır?

 

Kurumadan, tam kıvamında pişen, mis kokusu tüm eve yayılan lahmacunlar hazırlamak istiyorsanız ya da iç harcını hazırlayıp mahalle fırınınıza götürmek ve gerçek taş fırınlarda pişmesini sağlamak istiyorsanız uygulamanız gereken bazı püf noktaları var. İç harcına konan malzemelerden etinin kalitesine, yoğrulma ve bekletme sürelerine kadar lahmacunun lezzetini etkileyen birkaç püf noktasını hızlıca öğrenmek isteyenleri hemen şu yazımıza doğru alalım: İşin Sırrı Bu Püf Noktalarında Saklı: Lahmacun İçi Nasıl Hazırlanır?
 

Lahmacun Hamuru Nasıl Yapılır?

 

Lahmacunun iç harcını tam kıvamında hazırlamanın yolunu öğrenmekle de yetinmek olmaz. Çıtır çıtır, dışarıda yediklerinizden bile lezzetli lahmacunlar hazırlamak için hamurunu hazırlarken de özen göstermek gerek. Evde kendi elleriyle taş fırından çıkmış kadar lezzetli lahmacunlar yapmak isteyenleri şu içeriğimize de bekleriz: Kurumadan Pişsin, Taş Fırın Lezzetinde Olsun: Lahmacun Hamuru Nasıl Yapılır?
 

Lahmacun Kaç Kalori?

 

1 adet evde kolay lahmacun 390 kaloridir.

imzam sensin

Link to comment
Share on other sites


Konu Altı Reklam 1
Konu Altı Reklam 2
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

Posted Images

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...