Kullanıcı sorgucu Oluşturulma : 1 Nisan, 2023 Kullanıcı #1 Paylaş Oluşturulma : 1 Nisan, 2023 En sıkıntı duyulan cilt problemlerinden biri hangisi diye sorsak eminiz ki herkesten sivilce yanıtını alırız! Sivilcelerden kurtulmak tabii ki hepimizin hayali ama bunu gerçekleştirmek için bazı adımlar atmak gerekiyor. Sivilce nasıl geçer, sivilceye ne iyi gelir diye bir sürü araştırma yaptıysan ve hiçbir sonuç alamadıysan bu rehberimiz tam sana göre! Hadi hemen başlayalım. 🙂 1.Uzman görüşü al! Her şeyden önce kesinlikle bir uzman görüşü almalısın. Sivilceler genelde hormonsal sebeplerden dolayı görülür ve bir dizi test yaptıktan sonra sana en uygun tedaviyi dermatoloğun önerir. Dermatoloğa danışmadan, kendi kendine herhangi bir tedavi uygulamamalısın. Bu nedenle sivilce sorunuyla karşı karşıyaysan ilk adım olarak mutlaka bir uzmana danışmalısın. 2.Her gördüğün sivilce tedavisine inanmamalısın. Sivilcelerden kurtulmakla ilgili internette araştırma yaptığında, eminiz ki sen de birçok tedavi önerisi görüyorsundur. Hatta sosyal medyada da birçok yanlış bilgi bulunuyor. Ancak bu yanlış bilgiler senin de tahmin ettiğin gibi cildin için yarar yerine zarar taşıyor. Sivilce yok etmek için cildine bitkilerin karışımını uygulamak, sivilcelerin üzerine diş macunu sürmek gibi uygulamalar yerine dermatoloğunun önerdiği, cilt tipine uygun ürünler kullanmanı tavsiye ederiz. 3. Sivilcelerini sıkmamalısın. Bunu daha önce de birçok kez duyduğunu biliyoruz ve yine de yapmak istediğini de biliyoruz. Ancak sivilcelerini sıkman, cildinde “travmaya” neden olabilir. Bu travma ise, sivilcenin iltihaplanmasına, enfeksiyon kapmasına, yara izi bırakmasına neden olabilir. Yani kısacası, sivilcen nasılsa birkaç gün sonra yok olacak. Hal böyleyken, ellerini şimdi o sivilceden çekmeni rica edeceğiz. 🙂 4. Toniklerden yardım alabilirsin. Sivilceli ciltlerin yüzlerindeki yağı, kiri arındırmasına destek olacak toniklerden yardım alması gerekiyor. Yüz temizleyici jeller yüzündeki kiri, makyaj kalıntılarını, yağı temizler. Ancak yüzünü yıkadıktan sonra tonik de kullanarak yüzünü tamamen arındırmış olursun. Aynı zamanda gözeneklerini temizleyip küçülmelerine de destek olabilirsin. Alıntı ORTAM SANAL OLSADA HERŞEY GERÇEK Yorum bağlantısı Şimdi Paylaş Daha fazla paylaşma seçeneği...