Kullanıcı CR7 Oluşturulma : 4 Mayıs, 2023 Kullanıcı #1 Paylaş Oluşturulma : 4 Mayıs, 2023 Güneşte Salça Nasıl Yapılır? 1- Domatesleri bol su ile yıkayın. Sonrasında yeşil kısımlarını ayıklayın ve irice doğrayıp aralarına kaya tuzu serpin. Kat kat dizdikten sonra bir kaba koyun ve 6-8 saat kadar bekletin. 2- Domateslerin altında biriken suyu süzün, bu su salçanızın kıvamını ve lezzetini bozacaktır. 3- Domatesleri elinizle sıkarak karıştırın ve yine 2-3 saat kadar bekletin. Bu aşamada domatesler özünü iyice bırakacaktır. 4- Bir kevgir ya da süzgeç yardımı ile domatesleri ovarak süzün. Süzgeç üzerinde biriken çekirdek ve posayı atın. Bu aşamada kalan kısmı salça haline getirmek için domateslerin tadına bakarak kaya tuzu ilave edebilirsiniz. Sofra tuzu domateslerinizin sulanmasına neden olacaktır. 5- Kaya tuzu ilave ettiğiniz karışımı genişçe bir tepsiye alın, toz ve kirden uzak kalması için üzerine değmeyecek bir tülbentle kapatıp güneş alan bir yere koyun. 6- Gün içerisinde 2-3 kere karıştırarak kurutun. Bu işlem en doğal şekilde salça yapmanızı sağlayacaktır, ancak bulunduğunuz bölgenin iklim koşulları ve güneş ışınlarının etkisi salçanızın tadını etkileyeceği gibi, kuruma süresinde de farklılık yaratabilir. 7- Salçanızı güneşte kuruttuktan sonra, kaynatıp dezenfekte ettiğiniz kavanozlara sıcak haldeki salçayı koyun ve sıkıca kapatın. Bir gece ters şekilde beklettiğiniz salçanız hazır hale gelecektir. 8- Salçayı kullanmak için kavanozu açtıktan sonra havayla temasını kesmek için üzerine bir parmak kadar sıvı yağ koymalısınız. Yemeklik Salça Nasıl Yapılır? Yemeklik salçanın aslında domates ya da biber salçasından yapılış anlamında çok bir farkı yoktur. Ama yemeklerin tadını zenginleştirmesi için genelde biber-domates karışık salça tercih edilir. Domates ve biberleri büyük dilimler haline doğrayarak, güneşte kurutma ya da ocakta kaynatma yöntemini benimseyerek yemeklik ev yapımı salçanızı hazırlayabilirsiniz. Kapya Biber Salçası Nasıl Yapılır? Biber salçasının yapımı da domates salçası ile oldukça benzer. Dilerseniz biber salçanızı tamamen etli kapya biberlerden yapabilirsiniz ya da biraz aromalandırmak adına içerisine sivri biber ekleyebilirsiniz. “Kırmızı biber salçası nasıl yapılır?” ya da “Güneşte kurutarak biber salçası nasıl yapılır?” sorularınızın cevabı işte burada! 1- İlk olarak biberleri saplarından ayırın ve tohumlarını iyice temizleyin. 2- Sonrasında biberleri irice doğrayın ve aralarına az miktarda kaya tuzu ve su ekleyerek 20 dakika kadar kaynatın. 3- Biberlerden çıkan suyu bir kenara ayırın. 4- Dilerseniz bu suyu sos ya da çorba yapımında değerlendirebilirsiniz. 5- Sonrasında biberleri tel süzgeçten geçirin ya da el blender’ı kullanarak bir püre elde edin. 6- Ardından domates salçasında olduğu gibi içerisine kaya tuzu ilave edip dilerseniz güneşte kurutarak dilerseniz tencerede kaynatarak kıvamını oluşturun. 7- Son olarak kaynatılan kavanozlara sıcak salçaları koyup bir gece ters çevirerek bekletin. 8- Salçayı açtıktan sonra üzerine bir parmak sıvı yağ koyarak daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz. Çuvalda Salça Yapımı Çuvalda salça nasıl yapılır diye merak ediyorsanız aslında çuvalda yapılan salça değil domateslerin ezme işlemidir. Büyük bir kabın içerisinde yapılan ezme işlemi daha toplu olması ve etrafa suların sıçramaması için çuval içerisinde yapılabilir. Makarna Salçası Nasıl Yapılır? Makarna sosu için salça nasıl yapılır sorusunun cevabı aslında diğerlerinde çok da farklı değil. Makarna sosu için biber ve domates karışık salça seçerseniz, sosunuzun aroması da yüksek olacaktır. Aynı zamanda sevdiğiniz baharatları da eklemeyi unutmayın! İşte size harika bir salçalı makarna tarifi, mutlaka göz atın. Fırında Salça Yapımı Fırında salça nasıl yapılır, robotta salça yapımı kolay mıdır ve kaç derece pişer diye merak ediyorsanız işte cevabı! Domatesler ve biberler yıkandıktan sonra biberlerin çekirdeği alınır, biberler ve domates doğranır. Robotta çekilir ve tepsiye dökülür. 150 derecede turbo ayarda iki tepsi birlikte fırına sürülür. Suları çekilene kadar pişirilir. Ardından saklama kaplarına ya da kavanozlara alınır, afiyet olsun! Bebek Salçası Nasıl Yapılır? Bebeklerin besin rutinine belli bir döneme kadar tuz ve şeker eklenemiyor. Bu sebeple bebeklere hazırlanan ek gıdalarda, standart tuzlu salçalarımızı kullanamıyoruz. Bebek salçası nasıl yapılır derseniz, okumaya devam! Bebek salçasından bahsetmişken çocuklarınız için çok besleyici ve şifalı bir tarifi de buraya bırakalım: Salçalı pirinçli çorba! 1- Önce kapya biberler yıkayıp doğrayın. 2- Ardından yumuşayıncaya kadar kaynatın 3- Blenderdan geçirin. 4- Soğuyunca buz torbasına huni ile doldurup buzluğa yerleştirin. Bebeklerinizin çorbalarına 1 tablet atarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun! Kahvaltılık Salça Nasıl Yapılır? Kahvaltılık salça, kızarmış ekmekler ve kreplerle mükemmel uyum yakalıyor! Aile üyelerinizin hepsinin bayılacağı kahvaltılık salça sos tarifimiz işte burada: 1- Küçük bir tavaya zeytinyağı alınır ve salça eklenerek 2 dakika kavrulur. 2- Sarımsaklar eklenir 1 dakika daha kavrulur ve baharatlar ve ceviz eklenir, karıştırılıp ocaktan alınır. Salçadan Ketçap Yapımı Salça nasıl yapılır detaylıca anlattık, peki salçadan ketçap nasıl yapılır? Ketçap yapımının püf noktası kaliteli ve aromalı bir salça kullanmak. Ev yapımı salça ideal olacaktır. 1- Küçük tencereye su alınıp, toz kereviz ile defne yaprağı eklenerek kaynatın. 2- Salça, tuz, şeker (esmer şeker olabilir), sirke, soğan rendesi, karabiber, toz tarçın, kimyon, toz karanfil ekleyip iyice karıştırın. Tekrar kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirin ve ateşten alın. 3- Kavanoza ya da ketçap şişesine alın ve dinlendirin. Tamamen soğuyunca defne yaprağını içinden çıkarın. Alıntı siüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü Yorum bağlantısı Şimdi Paylaş Daha fazla paylaşma seçeneği...