Jump to content
  • Yeni Oluştur...

Weblep.Com'a Hoş Geldiniz !

Weblep.Com'da aradığınız herşeyin çok daha fazlasını bulabilirsiniz , forum slayt reklam alanının da ilerleyen tarihlerde içerikler yer almaya başlauyacaktır.

WebLep Hosting ve Tasarım

Weblep.Com'da aradığınız herşeyin çok daha fazlasını bulabilirsiniz , forum slayt reklam alanının da ilerleyen tarihlerde içerikler yer almaya başlauyacaktır.

• Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
    Bu Alana Reklam Verebilirsiniz

Pardus 21.0 Yayınlandı

Konuyu değerlendir

yusuf
 Paylaş

Önerilen İletiler

Pardus 21.0 Yayınlandı
 Paylaş

• Kullanıcı

image.thumb.png.1bb081c13d62f3ebdbfd6fe9259b966e.png

Pardus 21.0 Yayınlandı: Pardus 21.0 ile Gelen Yenilikler

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından geliştirilmeye devam edilen Pardus’un 21.0 sürümü yayımlandı. Pardus 21.0, Pardus 21 ailesinin ilk sürümüdür.

Türkiye’nin İşletim Sistemi PARDUS Açık kaynak kodlu yerli işletim sistemidir. Pardus işletim sistemi dağıtımının adı, Anadolu Parsı’nın bilimsel adı olan “Panthera Pardus Tulliana”dan gelecek şekilde seçilmiştir…

PARDUS İnternet üzerinden ücretsiz olarak indirilebilmekte ve kurulabilmektedir. Kişisel veya kurumsal kullanımlar için Pardus’un rekabet edebilir ve sürdürülebilir bir işletim sistemi haline getirilmesi için TÜBİTAK ULAKBİM bünyesinde geliştirme ve idame çalışmaları devam ettirilmektedir.

Pardus’un, kamu kurum ve kuruluşları ile KOBİ’lerde kolay yaygınlaştırılabilmesi için kurumsal ihtiyaçları karşılayan Açık Kaynak kodlu alt projeleri bulunmaktadır. Lider Ahenk Merkezi Yönetim Sistemi, Engerek Kimlik Yönetim Sistemi, Ahtapot Bütünleşik Siber Güvenlik Sistemi, Etkileşimli Tahta Arayüz Projesi (ETAP) bunların başlıcalarıdır.

Türkiye’nin İşletim Sistemi PARDUS )

Pardus 21! Hafif, Hızlı ve Güçlü

Pardus 21 sürümünde ön tanımlı masaüstü ortamı olarak XFCE 4.16 kullanıldı. XFCE, UNIX benzeri işletim sistemleri için hafif bir masaüstü ortamıdır.

Görsel olarak çekici ve kullanıcı dostu olurken, sistem kaynaklarının düşük kullanımını ve sistemin hızlı olmasını hedeflemektedir.

Sistem gereksinimleri:

• CPU (64bit mimari) -> En az: 1.0 Ghz, Tavsiye edilen: 1.6 Ghz+
  • RAM -> En az: 1024 MB, Tavsiye edilen: 2 GB+
  • Gerekli Disk alanı -> En az: 8GB, Tavsiye edilen: 10GB+
  • En az 1024×768 çözünürlüğü destekleyebilen grafik işlemci

Linux çekirdeği 5.10 ile gelen Pardus işletim sisteminde donanımlarınız sorunsuz ve yüksek performanslı çalışırken Firefox , LibreOffice, Thunderbird, VLC Media Player gibi yazılımların en güncel ve kararlı sürümlerinin keyfini çıkarın. Bu yazılımların yanı sıra Pardus Güç Yöneticisi sayesinde dizüstü bilgisayarlarda güç yönetiminin pil ömrü üzerindeki etkisi görülebilir. Pardus USB uygulamaları ile USB’lerinizi biçimlendirebilir ve disk kalıbı yazabilirsiniz. Pardus Yazılım Merkezini kullanarak bir çok popüler uygulamayı bilgisayarınıza tek tuşla kuralabilirsiniz.

Pardus 21 ile desteklenen bir diğer masaüstü ortamı olan Gnome ise, 3 serisinin en kararlı ve güncel sürümü olan 3.38 sürümünü kullanıyor. Parmak izi okuyucu desteği, ebeveyn içerik kontrolü, kolaylaştırılmış kablosuz internet paylaşımı gibi pek çok yeni özellik, Pardus 21 kullanıcılarını Gnome masaüstü deneyiminde bekliyor.

Neden Pardus

• Özgürdür ve ücretsizdir
  • Hızlıdır
  • Güvenlidir
  • Kolay kullanılır
  • Kurulmadan dahi çalışmaya başlayabilir, hızlı ve kolay kurulur
  • Bir çok paket program içerir, ücretsiz bir çok programa kolay erişim sağlar
  • Özelleştirilebilir
  • Şeffaftır
  • Türkçe dışında pek çok dile desteği vardır.
  • Türkiye Bilişim Sektöründe Özgür Yazılımların yaygın ve etkin bir şekilde kullanılması, bu yazılımların geliştirilmesinde ve yönlendirilmesinde liderlik yapan ülkeler arasında olunması.
  • Bilişim alanında yurt dışına olan bağımlılığın azaltılması, siber güvenliğin güçlendirilmesi ve tasarruf sağlanması amacıyla kritik sistemlerin üzerinde çalışabileceği, açık ve standart veri yapılarını destekleyen, kaynak kodlarının gerekli durumlarda incelenmesine imkan veren, farklı ihtiyaçlara göre uyarlanabilecek esnek bir işletim sistemi altyapısı sağlamak.
  • Özgür yazılımların ihtiyaçlara göre uyarlanarak entegrasyonun sağlanması ile Türkiye’nin yazılım teknolojileri konusundaki etkinliğinin artırılarak dışa bağımlılığın azaltılmasına katkı sağlamak.

Pardus Sürümleri

Türkiye’nin İşletim Sistemi PARDUS Açık kaynak kodlu yerli işletim sistemi dağıtımlarında bulunan özgür ve açık kaynak yazılımlar ile kişisel ve kurumsal ihtiyaçlar, hızlı ve güvenli olarak karşılanmaktadır.

Pardus çatısı altında geliştirilen ana sürümler, öncelikli desteğe sahip ürünlerdir. Kurumsal ihtiyaçların yanı sıra kişisel ihtiyaçları da karşılayan bu ürünlerden XFCE ve Sunucu Sürümleri kurumsal olarak tercih edilen sürümlerdir. GNOME sürümü ise kurumsal çözümlerin yanı sıra topluluk ekosistemine katkıda bulunmak ve son kullanıcı beğenisine sunulan çeşitliliği artırmak amacıyla yayınlanmaktadır.

• Pardus 21.0 Yayınlandı: Pardus 21.0 ile Gelen Yenilikler hakkında çeşitli detayları paylaştığımız içeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Sizlerin de Pardus hakkındaki fikirlerini, kullandığınız ve önerdiğiniz sürümlerini yorumlar kısmında görmek isteriz

sevda

Yorum bağlantısı
Şimdi Paylaş

Konu Altı Reklam 1
Konu Altı Reklam 2
  • İleti 0
  • Oluşturulma
  • Son yanıt

Bu Konudaki En İyi Paylaşımcı

Popüler Günler

Bu Konudaki En İyi Paylaşımcı

Popüler Günler

Konu Görselleri

Şimdi Konuya Katılın

Şimdi gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın .

Misafir
Konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Paylaş

• Yeni Oluştur...