Jump to content
  • Yeni Oluştur...

Weblep.Com'a Hoş Geldiniz !

Weblep.Com'da aradığınız herşeyin çok daha fazlasını bulabilirsiniz , forum slayt reklam alanının da ilerleyen tarihlerde içerikler yer almaya başlauyacaktır.

WebLep Hosting ve Tasarım

Weblep.Com'da aradığınız herşeyin çok daha fazlasını bulabilirsiniz , forum slayt reklam alanının da ilerleyen tarihlerde içerikler yer almaya başlauyacaktır.

• Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
    Bu Alana Reklam Verebilirsiniz

Unity Oyun Yapma Süreci (Adım Adım)

Konuyu değerlendir

hakan
 Paylaş

Önerilen İletiler

Unity Oyun Yapma Süreci (Adım Adım)
 Paylaş

• Kullanıcı
image.png.0f83e542d4fc4e521b19ec77c9c83a1e.png

Unity oyun yapma adımlarını tek tek anlattık.

c-unity-e1616570932444.webp.3d9f6a34af315de1d05f3fe05a63dc8a.webp

Unity günümüzde oldukça popüler olan, bizlere 2D veya 3D oyunlar yapmamıza olanak sağlayan oldukça kapsamlı ve gelişmiş bir oyun motorudur. Peki Unity oyun yapma için neler bilmeliyiz? Hangi adımları takip etmeliyiz? Tüm bunları sırasıyla anlattık.

Unity Oyun Yapma – Adım Adım

• Neler Bilmeliyiz?
  • Proje Dosyasını Hazırlama
  • Oyun Mekaniklerini Hazırlama
  • Arayüz Tasarlama
  • Ses ve Müzik Ekleme

Unity oyun yapma programları arasında en popüler olan oyun motorlarından biridir. Unity hem 2D oyun yapma hemde 3D oyun yapma için kullanılabilir.

Oyun geliştirme genel olarak bir ekip işi olsa da günümüzde bu işi yapmak isteyen ve tek başına bir yerlerden başlayan birçok kişi mevcut. Eğer bir ekip ile geliştirme yapıyorsanız orada size verilen görevi yaparsanız ancak tek başınıza oyun geliştirme ile ilgileniyorsanız bilmeniz gereken birçok konu olacaktır. Tüm gerekenleri adım adım inceleyelim.

Adım 1: Neler Bilmeliyiz

Unity oyun yapma için C# dilini bilmeniz gerekir

Unity ile oyun geliştirebilmemiz için öncelikle öğrenmemiz gereken şeyler var. Bunların başında programlama tarafında kullanacağımız C# dili gelir. Programlama dilini öğrendikten sonra Unity oyun motorunu yakından tanımamız gerekir. Oyununuzda kullanacağınız karakterleri, nesneleri ve arayüz araçlarını Unity harici bir uygulama ile hazırlayacaksanız o uygulamayı da öğrenmeniz gerekecektir.

Daha sonra oyununuzu geliştirdikten sonra APK dosyanızı almanız için JDK, NDK ve SDK gibi terimleri ve ne işe yaradıklarını bilmeniz gerekecektir.

Oyununuzu geliştirirken işinize yarayacak olan oyun nesnelerini bulabileceğiniz Asset Store’uda bilmeniz projelerinizde size yardımcı olabilir. Ayrıca 2D oyun yapma programı olarak da kullanılabilir. Bunun dışında Android için oyun yapmak istiyorsanız Unity 2D mobil oyun yapma programı olarak da kullanabilirsiniz. Gerçekten çok işlevli ve neredeyse her platform için oyun üretmek için kullanılabiliyor.

Adım 2: Proje Dosyası Hazırlama

Proje-Yonetimi-Nedir-768x440.webp.bd0941f9952c9d8fdd66765422f932d3.webp

Proje Dosyanızı hazırlamak geliştirme sürecinde işinizi kolaylaştıracaktır

Oyun geliştirme öncelikle bir fikir ile başlar. Bir oyun fikri bulursunuz ve bu fikri geliştirerek ve detaylandırarak oyunu geliştirme aşamasına geçersiniz.

Bu aşamada fikri kafanızda tutmak yerine düzgün bir şekilde dokümana aktarmak geliştirme aşamasında işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Öyle ki doküman hazırlamaksızın geliştirmeye başladığınızda ilerledikçe birçok yerde soru işaretleri karşınıza çıkacaktır. Bu tarz bir problem ile karşılaşmamak için oyununuzun karakterlerini, mekaniklerini, arayüzünü ve bunlar gibi tüm özellikleri dosya şeklinde hazırlamanız sizin yararınıza olacaktır.

Adım 3: Oyun Mekaniklerini Hazırlama

unity-mekanik.webp.f268de82b8abc473fdd96da3a99c2d35.webp Unity ile mekaniklerinizi oluşturabilirsiniz

Oyunu geliştirmeye başladığınızda öncelikle kullanacağınız karakteri, bu karakterin hareketlerini, kullanacağınız haritayı, oyununuz bunları içermeyen 2D bir oyun ise kullanacağınız sahneleri ve arka planları ve bunlar gibi mekanikleri hazırlamalısınız.

Daha sonra gerekli olan sahne tasarımlarını, çevre tasarımlarını, var ise yan karakterleri ve bunlar gibi ek özellikleri yapmaya başlayabilirsiniz.

Adım 4: Arayüzü Tasarlama

game-UI.webp.6f8d8f78cddbf292c7b590c5df656646.webp Oluşturduğunuz arayüz araçlarını Unity’ye ekleyebilirsiniz

Unity ile oyununuzu geliştirmeye başlarken yapacağınız arayüzü az çok belirlemiş olursunuz. Oyun mekanikleri ve sahneler tasarlandıktan sonra arayüzünüzü yapmaya başlayabilirsiniz.

Bu adımda kullanacağınız butonlar, sahneler arası geçiş animasyonları ve tüm oyun sahnelerinin birbiri ile bağlantısı oluşturulur.

Adım 5: Ses ve Müzik Ekleme

unity-audio-e1616570889427.webp.efee11b3b6fe8c5f9c61529953baf0ee.webp

Sesler oyununuzu güzelleştirecektir

Bir oyunun olmazsa olmazlarından birisi de ses efektleri ve müziklerdir. Tıklanan butonların çıkaracağı ses efektleri, varsa karakterlerin ses efektleri ve arka planda çalacak olan müziği ekleme işlemleri bu adımda gerçekleştirilir. Özgün ve oyununuz ile uyumlu ses ve müzikler çoğu zaman kullanıcılardan olumlu dönüşler almanızı sağlar.

josap

Yorum bağlantısı
Şimdi Paylaş

Konu Altı Reklam 1
Konu Altı Reklam 2
  • İleti 0
  • Oluşturulma
  • Son yanıt

Bu Konudaki En İyi Paylaşımcı

Popüler Günler

Bu Konudaki En İyi Paylaşımcı

Popüler Günler

Konu Görselleri

Şimdi Konuya Katılın

Şimdi gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın .

Misafir
Konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Paylaş

• Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
    Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

• Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
  • Yeni Oluştur...