Kullanıcı hakan Oluşturulma : 2 Haziran, 2022 Kullanıcı #1 Paylaş Oluşturulma : 2 Haziran, 2022 Mangal Yakmanın Püf Noktaları Mangal, Türkler için bir yaşam felsefesidir. Yaz kış demeden konum fark etmeden her an mangal yakmaya hazır bir toplumuz. Ekmek, sucuk, köfte ya da et olduktan sonra orada mangal keyfini yapmaya hazırız kabul edelim. Pikniklerin gözdesi, kış soğuklarının ısıtan lezzeti mangal ziyafeti kişilere nefis bir öğün yaşattığı gibi mutluluk da vermektedir. Piknik alanlarında ya da bahçelerde hazırlanacak mangal için dört bir yandan kozalak, çıra, tahta parçalarını aramaya başlayan mangalcılar bu işi başarıyla gerçekleştirmek için ilk adımı atmış olurlar. Peki mükemmel şekilde mangal yakmanın diğer adımları nelerdir? Bu konu üzerinde ustalaşmak isteyenlere süper püf noktaları öneriyoruz. Mangal ateşi nasıl yakılır diye oluşan endişeleriniz artık maziye karışacak. Gerekli donanımları hazırladıktan sonra dakikalar içinde mangalınız alevlenmeye başlayacak. Mis gibi etleri de üzerinde pişirdikten sonra mangalın tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz. Bunun için dumansız mangal nasıl yakılır diye ufak tefek hesaplar yapabilirsiniz. Tüm soru işaretlerinizi sıcağı sıcağına gidermek için şimdi yazımızı okumaya başlayabilirsiniz. Domates, biber, patlıcan ve etleri ızgaraya dizmeye başlayın. Mangalınız hazır! Mangal Nasıl Yakılır? En Kolay Yöntem – Aşama Aşama Anlatım 1) Sıfırdan Temizlik Mangalı temizleyerek iyi mangal nasıl yakılır sorusunun ilk yanıtını vermiş olacaksınız. Daha önceki mangaldan kalan kül veya kalıntıları temizlemek, yeni mangal keyfini daha da kolaylaştırır. Mangal haznesinin boş ve kuru olmasına özen gösterdiğiniz takdirde, lezzetli bir et ziyafetine adım atmış olursunuz. Eğer mangalı yıkayıp temizlemek istiyorsanız, yıkama sonrasında muhakkak mangalın kuru olmasına dikkat etmelisiniz. 2) Kağıt, Gazete Muhakkak Önemli Mangalı yakma esnasında çevrenizde muhakkak kağıt ya da gazete parçaları varsa onları toplayın. Kağıt ve gazete parçaları ile mangalın kısa sürede alevlenmesini sağlayabilirsiniz. Kuru mangal haznesine kağıtları buruşturup yerleştirin. Kömür ile buluşan kağıtlar dakikalar içinde yanmaya başlar ve kömürü ısıtır. 3) Dal & Çıra Bu İşin Sırrı Piknik masası hazırlanırken bir yandan da mangalcılar civarda gezintiye çıkar. Bu gezintinin bir sırrı vardır o da dal, kozalak ve çıra gibi ek malzemeler toplamaktır. Ağaçlardan kopan dalları toplayarak mangalın tutuşmasını sağlayabilirsiniz. Bu nedenle eğer bir piknik alanına gidiyorsanız, mangalı tutuşturmadan önce çevrede kısa bir gezintiye çıkıp piknik alanına kucak kucak dal ile gelmelisiniz. Unutmayın, kağıt, dal ve kömür mangalın gözü kulağı oluyor. 4) Kaliteli Bir Kömür ile Kesintisiz Mangal Mangal haznesine dal ve kağıt parçalarını eklediniz. Şimdi eklemeniz gereken malzeme kömür olacak. Kömürü marketlerden çok düşük bir fiyata temin edebilirsiniz. Eğer kalabalık bir piknik düşünüyorsanız 3 paket kömür almak işinizi kolaylaştırabilir. Kömürleri de mangalın içine ekleyerek tüm malzemeleri ateşlemeye başlayabilirsiniz. Eğer ilk ateşlemede yanmazsa endişe etmeyin. Bir kağıt parçasının ucundan tüm malzemeleri yakmaya başlayabilirsiniz. Mangalın dört köşesinden ateşi verirseniz, kısa süre içinde kömür ve dallar da tutuşacaktır. Bu sırada ortalık biraz duman olabilir fakat endişe etmeyin. İlk dumanın çıkmasını bekleyin. Birazdan duman gidecek ve mangaldan gelen çıtırtı sesleri ile iştahınız açılacaktır. 5) Ateşi Rüzgarlamayı Unutmayın Kömürlerin eşit şekilde yanması için mangalı rüzgarlamanız (yellemeniz) gerekecek. Rüzgarlama işini bir karton parçası ya da plastik tabak ile de yapabilirsiniz. Hafif rüzgar verdiğiniz mangaldaki kömürler aynı anda yanmaya başladığında ortaya nefis bir görüntü çıkacaktır: Tutuşan malzemeler ve ızgarada bekleyen etler. Rüzgar, iyi bir mangal için gerekli olan doğal bir etkendir. 6) Büyük Kömürleri Kırın Eğer kömürler çok büyük parçalar halindeyse, yandıktan sonra üzerine birkaç defa vurarak kömürün küçülmesini sağlayın. Böylece ızgarayı daha rahat kullanabilirsiniz. Bu aşamada ızgara telini soğan ile temizleyip etlerinizi dizmeye başlayabilirsiniz. Mangalı dumansız yapmak isteyenler için marketlerde tutuşturucu jel satılmaktadır. Bu jeli ilk defa kullanacaklar jel ile mangal nasıl yakılır diye düşünebilir. Mangal jeli mangalın kokusuz ve dumansız olmasını sağlar. Tıpkı kağıt tutuşturur gibi bu jeli de ateş ile yakabilirsiniz. Mangal jelinin herhangi bir zararı şu güne kadar duyulmamıştır. 7) Aman Etleri Yakmayın! Tebrikler! Mangaldan gelen sıcaklık ile içinizi ısıtırken iştahınızı da açacak bir ziyafete imza attınız. Mangalı yaktıktan sonra gözünüz hep ızgara üzerindeki etlerde olsun. Yüksek ateşin etkisi ile etleri yakabilirsiniz. Izgara teliniz çift taraflı ise zaman zaman çevirmeniz gerekecek. Eğer tek taraflı ızgara kullanıyorsanız, bir maşa yardımı ile etlerin diğer yüzünün de pişmesini sağlayabilirsiniz. Köfte ve kebap gibi etler için uzun uzun pişirme süresine ihtiyacınız kalmıyor. Eğer tavuk gibi etleri hazırlayacaksanız kontrollü pişirmenizde fayda olacağını düşünüyoruz. Kusursuz şekilde yaktığınız mangalın kokusu buralara kadar geldi. Afiyet Olsun! Alıntı josap Yorum bağlantısı Şimdi Paylaş Daha fazla paylaşma seçeneği...