Jump to content
×
×
  • Yeni Oluştur...

Weblep.Com'a Hoş Geldiniz !

Weblep.Com'da aradığınız herşeyin çok daha fazlasını bulabilirsiniz , forum slayt reklam alanının da ilerleyen tarihlerde içerikler yer almaya başlauyacaktır.

WebLep Hosting ve Tasarım

Weblep.Com'a Hoş Geldiniz !

Weblep.Com'da aradığınız herşeyin çok daha fazlasını bulabilirsiniz , forum slayt reklam alanının da ilerleyen tarihlerde içerikler yer almaya başlauyacaktır.

WebLep Hosting ve Tasarım

Weblep.Com'a Hoş Geldiniz !

Weblep.Com'da aradığınız herşeyin çok daha fazlasını bulabilirsiniz , forum slayt reklam alanının da ilerleyen tarihlerde içerikler yer almaya başlauyacaktır.

WebLep Hosting ve Tasarım

Weblep.Com'a Hoş Geldiniz !

Weblep.Com'da aradığınız herşeyin çok daha fazlasını bulabilirsiniz , forum slayt reklam alanının da ilerleyen tarihlerde içerikler yer almaya başlauyacaktır.

WebLep Hosting ve Tasarım

Weblep.Com'a Hoş Geldiniz !

Weblep.Com'da aradığınız herşeyin çok daha fazlasını bulabilirsiniz , forum slayt reklam alanının da ilerleyen tarihlerde içerikler yer almaya başlauyacaktır.

WebLep Hosting ve Tasarım

  • Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
    Bu Alana Reklam Verebilirsiniz

Konuyu değerlendir


bilgi adresi
 Paylaş


Önerilen İletiler

Paçanga Böreği Tarifi
 Paylaş


  • Kullanıcı
Oluşturulma : (güncelleme yapıldı)

image.thumb.jpeg.d4244e6f555417e5d049f173fe484e57.jpeg

 

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

 

  • 1 adet hazır yufka
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 150 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 150 g doğranmış pastırma (ekonomik olması açısından yemeklik pastırma kullanabilirsiniz.)

 

  1. İlk olarak paçanga böreğinin iç harcı hazırlanır. Biberler küçük küçük doğranarak az sıvı yağda sotelenir ve derin bir kap içerisine alınır. Dilerseniz çiğden de koyabilirsiniz ama ben 1-2 dakika önceden pişirmeyi tercih ediyorum. Biberler biraz soğuduktan sonra kabuğu soyulan ve küp küp doğranan domatesler, kaşar peyniri ve pastırmalar eklenip karıştırılarak iç harcı hazırlanır.
  2. Yufka ile börekler sarılır. Yufka büyüklüğüne göre 6 veya 8 üçgen parçaya bölünür. Her parçaya iç harcından bolca yerleştirilerek sigara böreği sarar gibi fakat daha irice sarılır.
  3. Hazırlanan paçanga börekleri kızartılır. Hazırlanan börekler bol sıvı yağda kızartılır. Sıcağıyla fazla bekletmeden servis yapmanızı öneririm. Afiyet olsun.

Not: Malzeme miktarını kişi sayısına sayısına göre artırabilirsiniz. Fazla yapıp derin dondurucu da saklarsanız dilediğiniz zaman hızlıca kızartıp servis edebilirsiniz.

 

Paçanga Böreği Fotoğraflı Yapılışı

image.jpeg.8b2149e002442ac377c43a043983af0d.jpeg

 

image.jpeg.e8c9486b2c3685b7aeeb878ff657c8b3.jpeg

 

 

image.jpeg.f265d7f354050a2d393bb99bb06785ff.jpeg

 

image.jpeg.2cb0f00e58f8c98acd1244ad0139ab9e.jpeg

 

 

Yapılışı oldukça kolay paçanga böreği ile sizler de masalarınızı şenlendirebilirsiniz. Kolayca temin edebileceğiniz malzemelere sahip Paçanga böreği nasıl yapılır? sizler de merak ediyorsanız tarifi inceleyebilir, videoyu izleyebilirsiniz.

 

Paçanga böreği püf noktaları nelerdir?

 

  • Malzemeler çiğden konuluyor. Sadece biberleri tercihinize bağlı olarak 1-2 dakika soteleyebilirsiniz. Ben o şekilde tercih ediyorum ancak sotelemeseniz de sorun olmayacaktır.
  • Paçanga böreğinizi pastırma ile yapabileceğiniz gibi alternatif olarak sucukla da hazırlayabilirsiniz. Sucuklu paçanga böreği de oldukça lezzetli olacaktır.
  • Paçanga böreğini sıcak olarak servis etmelisiniz. İsterseniz, paçanga böreğinin yanına tadını pekiştirecek garnitürler ekleyebilirsiniz.
  • Eğer kızartma işlemi yapmak istemiyorsanız paçanga böreğinizi fırında da yapabilirsiniz. Galeta ununa bulayarak fırınlayacağınız, bu haliyle de çok lezzetli olan paçanga böreğini sizlerde çok seveceksiniz.

Paçanga böreğini buzlukta saklayabilir miyim?

 

  • Paçanga böreğini rahatlıkla buzluklarınızda saklayabilirsiniz. Hazırladığınız böreklerinizi ilk önce bir tepsiye dizerek buzluğa koyup ve birbirine yapışmaması için şoklayabilirsiniz. Daha sonrasında saklama kaplarınıza istediğiniz şekilde yerleştirebilirsiniz. Canınız istediği zaman böreklerinizi kızartabilirsiniz.

Paçanga böreği kaç kalori?

 

  • 1 porsiyon paçanga böreği yaklaşık olarak 504 kaloriye denk gelmektedir.

image.jpeg

bilgi adresi tarafından düzenlendi

gğplgfhglplfslfdl

Yorum bağlantısı
Şimdi Paylaş


  • bilgi adresi changed the title to Paçanga Böreği Tarifi
Konu Altı Reklam 1
Konu Altı Reklam 2
  • İleti 0
  • Oluşturulma
  • Son yanıt

Bu Konudaki En İyi Paylaşımcı

Popüler Günler

Bu Konudaki En İyi Paylaşımcı

Popüler Günler

Konu Görselleri

Şimdi Konuya Katılın

Şimdi gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın .

Misafir
Konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...