Kullanıcı bilgi adresi Oluşturulma : 2 Haziran, 2022 Kullanıcı #1 Paylaş Oluşturulma : 2 Haziran, 2022 Gelelim tereyağı yapımına. Her süt kaynatışınızda elde ettiğiniz süt kaymaklarını bir kaba alın. Ya da varsa ayaklı mikserinizin içerisine aktarın. 4 su bardağı süt kaymağına 1 çay bardağı buz gibi soğuk su koyun. Orta hızda çırpmaya başlayın. Çırptıkça renginin koyulaşıp kıvamının pütür pütür olduğunu göreceksiniz. Dilerseniz bu çırpma işlemini blenderda da yapabilirsiniz. 1 çay bardağı soğuk su koyup 10 dakika kadar çırptıktan sonra 1 çay bardağı daha soğuk su ilave edin. Kıvamı iyice yoğunlaşana kadar çırpma işlemine devam edin. Üzerine yoğunlaşan bir tabaka göreceksiniz. Bu tabaka oluştuğunda ve sudan tamamen ayrıldığında süzgeç yardımıyla süzdürün ve süzgecin üzerinde kalan kısmı elinizle ya da bir kalıpla şekillendirin. Dilerseniz bu aşamada tuz ilavesinde bulunarak karıştırabilirsiniz. Tereyağınız hazır! Daha fazla tereyağı elde etmek isterseniz süt kaymağınızın miktarını ona göre arttırmanızı tavsiye ederiz. Dilerseniz tereyağınızı buzlukta ya da hava almayacak şekilde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz. Alıntı gğplgfhglplfslfdl Yorum bağlantısı Şimdi Paylaş Daha fazla paylaşma seçeneği...