Kullanıcı sosyal hizmet Oluşturulma : 3 Haziran, 2022 Kullanıcı #1 Paylaş Oluşturulma : 3 Haziran, 2022 Kısır Tarifi İçin Malzemeler 2su bardağıince bulgur 1,5su bardağısıcak su 2yemek kaşığıdomates salçası 1çay bardağızeytinyağı 1tatlı kaşığıtuz 1tatlı kaşığıpul biber 2adetlimon suyu 1/2çay bardağınar ekşisi 6daltaze soğan 1/2demetmaydanoz 1/2demettaze nane Kısır Tarifinin Püf Noktası Yeşillikleri iyice kuruttuktan sonra doğrayın, bekletmeden kısıra ilave edin. Kısır Tarifi Nasıl Yapılır? 2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. 2. Streç film ile üzerini kapatıp bugurların şişmesini bekleyin.Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin. Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı, yarım demet taze nane ve maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra kısır servise hazır. Yanında marullarla ya da dilediğiniz malzemelerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Kısır Tarifinin Servis Önerisi Arzuya göre; nar ekşisi, doğranmış domates ve nane gibi taze yeşillikler ilave edebilirsiniz. Kısır Hangi Bulgurdan Yapılır? Kısırın en temel ve olmazsa olmaz malzemesi bulgur. Bulgurun da birbirinden farklı çeşitleri var. Pilavlık ve köftelik bulgur olarak ikiye ayrılıyor. Pilavlık bulgur daha kalın ve daha çok şişen bir bulgur. İnce bulgur ise mercimek köftesi, fellah köfte gibi tariflerinde kullanılır. Kısır yapımında da ince bulgurdan yapılıyor. Eğer kalın bir bulgurdan yapılırsa hem hazırlanma süresi uzar hem de lezzeti daha çok pilava benzer. Kısır Sulu Olursa Ne Yapılır? Kısır çok sulu olduğu durumlarda o kısıra biraz daha fazla bulgur eklemek şart. Kısırınızın çok sulu olduğunda içerisine bulgur ilave edin. Üzerini kapatın ve bulgurun şişmesini bekleyin. Bu şekilde kısırınız suyu çekecektir ve dilediğiniz kıvama gelecektir. Kısır Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir? Kısır yaparken bazen kıvamı çok sulu olabilir ya da kuru kalabiliyor. Bulgur tam istenilen şekilde şişmeyebiliyor. Gelin adım adım tüm püf noktalarıyla lezzetli bir kısır yapmanın püf noktalarını paylaşalım sizlerle. Hem çiğden hem bulguru ıslatılmadan hem de kavrularak yapılan kısırların sırları hemen şu içeriğimizde sizi bekliyor. Kısır Nasıl Saklanır? Çay saati için kısır hazırladınız ama misafirlerden biraz kaldı, "kısırı nasıl saklasam?" diyorsanız cevabımız hazır. Kısırı ağzı kapalı bir kaba alarak buzdolabında 1 gün saklayabilirsiniz. İçerisindeki taze soğan ve yeşilliklerden dolayı aynı gün tüketmenizi tavsiye ederiz. Alıntı sevdanisa34345656 Yorum bağlantısı Şimdi Paylaş Daha fazla paylaşma seçeneği...