Jump to content
×
×
  • Yeni Oluştur...

Weblep.Com'a Hoş Geldiniz !

Weblep.Com'da aradığınız herşeyin çok daha fazlasını bulabilirsiniz , forum slayt reklam alanının da ilerleyen tarihlerde içerikler yer almaya başlauyacaktır.

WebLep Hosting ve Tasarım

Weblep.Com'a Hoş Geldiniz !

Weblep.Com'da aradığınız herşeyin çok daha fazlasını bulabilirsiniz , forum slayt reklam alanının da ilerleyen tarihlerde içerikler yer almaya başlauyacaktır.

WebLep Hosting ve Tasarım

Weblep.Com'a Hoş Geldiniz !

Weblep.Com'da aradığınız herşeyin çok daha fazlasını bulabilirsiniz , forum slayt reklam alanının da ilerleyen tarihlerde içerikler yer almaya başlauyacaktır.

WebLep Hosting ve Tasarım

Weblep.Com'a Hoş Geldiniz !

Weblep.Com'da aradığınız herşeyin çok daha fazlasını bulabilirsiniz , forum slayt reklam alanının da ilerleyen tarihlerde içerikler yer almaya başlauyacaktır.

WebLep Hosting ve Tasarım

Weblep.Com'a Hoş Geldiniz !

Weblep.Com'da aradığınız herşeyin çok daha fazlasını bulabilirsiniz , forum slayt reklam alanının da ilerleyen tarihlerde içerikler yer almaya başlauyacaktır.

WebLep Hosting ve Tasarım

  • Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
    Bu Alana Reklam Verebilirsiniz

Evde Kısır Nasıl Yapılır?

Konuyu değerlendir


sosyal hizmet
 Paylaş


Önerilen İletiler

Evde Kısır Nasıl Yapılır?
 Paylaş


  • Kullanıcı

kisir-adim-7.webp.e9fdb33a3c9325efa0a905742c49cab1.webp

 

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 2su bardağıince bulgur
  • 1,5su bardağısıcak su
  • 2yemek kaşığıdomates salçası
  • 1çay bardağızeytinyağı
  • 1tatlı kaşığıtuz
  • 1tatlı kaşığıpul biber
  • 2adetlimon suyu
  • 1/2çay bardağınar ekşisi
  • 6daltaze soğan
  • 1/2demetmaydanoz
  • 1/2demettaze nane

Kısır Tarifinin Püf Noktası

Yeşillikleri iyice kuruttuktan sonra doğrayın, bekletmeden kısıra ilave edin.

 

Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

 

  1. 2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
 
kisir-adim-1.webp.d7127ec17a336452a8a9e061eb567b99.webp
2. Streç film ile üzerini kapatıp bugurların şişmesini bekleyin.Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
 
kisir-adim-2.webp.84ce65d3740ca0d1d5ee3f9e7af384b4.webp
Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
kisir-adim-3.webp.8959dd6dc1063777e6cbac87151bb934.webp
 
1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
kisir-adim-5.webp.3ab3235eff02df2a9a1784391858884f.webp
 
Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı, yarım demet taze nane ve maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra kısır servise hazır.
kisir-adim-6.webp.4db067f45682cf35d684a7c8f5ac0472.webp
 
Yanında marullarla ya da dilediğiniz malzemelerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 

Kısır Tarifinin Servis Önerisi

 

Arzuya göre; nar ekşisi, doğranmış domates ve nane gibi taze yeşillikler ilave edebilirsiniz.

 

Kısır Hangi Bulgurdan Yapılır?

 

Kısırın en temel ve olmazsa olmaz malzemesi bulgur. Bulgurun da birbirinden farklı çeşitleri var. Pilavlık ve köftelik bulgur olarak ikiye ayrılıyor. Pilavlık bulgur daha kalın ve daha çok şişen bir bulgur. İnce bulgur ise mercimek köftesi, fellah köfte gibi tariflerinde kullanılır. Kısır yapımında da ince bulgurdan yapılıyor. Eğer kalın bir bulgurdan yapılırsa hem hazırlanma süresi uzar hem de lezzeti daha çok pilava benzer.

 

 

Kısır Sulu Olursa Ne Yapılır?

Kısır çok sulu olduğu durumlarda o kısıra biraz daha fazla bulgur eklemek şart. Kısırınızın çok sulu olduğunda içerisine bulgur ilave edin. Üzerini kapatın ve bulgurun şişmesini bekleyin. Bu şekilde kısırınız suyu çekecektir ve dilediğiniz kıvama gelecektir.
 

Kısır Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Kısır yaparken bazen kıvamı çok sulu olabilir ya da kuru kalabiliyor. Bulgur tam istenilen şekilde şişmeyebiliyor. Gelin adım adım tüm püf noktalarıyla lezzetli bir kısır yapmanın püf noktalarını paylaşalım sizlerle. Hem çiğden hem bulguru ıslatılmadan hem de kavrularak yapılan kısırların sırları hemen şu içeriğimizde sizi bekliyor.
 

Kısır Nasıl Saklanır?

 

Çay saati için kısır hazırladınız ama misafirlerden biraz kaldı, "kısırı nasıl saklasam?" diyorsanız cevabımız hazır. Kısırı ağzı kapalı bir kaba alarak buzdolabında 1 gün saklayabilirsiniz. İçerisindeki taze soğan ve yeşilliklerden dolayı aynı gün tüketmenizi tavsiye ederiz.

 

 

 

sevdanisa34345656

Yorum bağlantısı
Şimdi Paylaş


Konu Altı Reklam 1
Konu Altı Reklam 2
  • İleti 0
  • Oluşturulma
  • Son yanıt

Bu Konudaki En İyi Paylaşımcı

Popüler Günler

Bu Konudaki En İyi Paylaşımcı

Popüler Günler

Konu Görselleri

Şimdi Konuya Katılın

Şimdi gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın .

Misafir
Konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...