Kullanıcı sosyal hizmet Oluşturulma : 3 Haziran, 2022 Kullanıcı #1 Paylaş Oluşturulma : 3 Haziran, 2022 Sade Açma Tarifinin Püf Noktası Ele yapışmaz, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Sade Açma Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle şeker süt, su ve mayayı yoğurma kabına alalım, hepsini karıştıralım ve beş dakika bekletelim. Yumurtaları sarısından ayrıştırarak hamura ilave edelim, sıvı yağ ilave edelim, tuzunu ilave edelim, azar azar unu ilave ederek yumuşak kıvamlı hamuru yoğuralım. Hamurun üzerini kapatalım, yaklaşık bir saat kadar mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım, uzun ince şekil verelim, iki ayrı parçayı uçlarından birleştirelim ve birbirinin üzerine çevirerek örgü şeklini verelim. İki ucunu birleştirip tepsiye dizelim, on dakika kadarda tepside mayalandıralım. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. 180 derece fırında 30-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun. Alıntı sevdanisa34345656 Yorum bağlantısı Şimdi Paylaş Daha fazla paylaşma seçeneği...