Kullanıcı M.E H.B Oluşturulma : 6 Haziran, 2022 Kullanıcı #1 Paylaş Oluşturulma : 6 Haziran, 2022 Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler 1/2çay bardağıpirinç(3 yemek kaşığı) (40 g) 2su bardağısıcak su(400 ml) 1litresüt 1su bardağıtoz şeker(200 g) 2yemek kaşığı (tepeleme)buğday nişastası 1çay bardağısu(150 ml) Sütlaç Tarifinin Püf Noktası Buğday nişastası yerine 3 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu kullanabilirsiniz. Damak tadınıza göre şeker oranını azaltabilir veya artırabilirsiniz. Aşamalara ve tarifte verilen sürelere sadık kalarak pişirmenizi öneririz. Tercihen tüm pişirme süresince kısık ateş kullanmanızı, orta ateşte işe mutlaka kaynayan süte dikkat etmenizi öneririz. Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır? Sadece bir kez sudan geçirerek yıkadığınız pirinci tencereye alın ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Bu sırada ara ara nazikçe karıştırın. 2.Pirinç, suyu çekip lapa hale gelince üzerine sütü ilave edin. Karıştırın ve süt kaynayana kadar ara ara karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra altını kısın, 8-10 dakika daha bu şekilde karıştırarak kısık ateşte pişirin. 3. Ardından şekeri ekleyin, karıştırın. Tekrar kaynamasını bekleyin ve 4-5 dakika daha da kısık ateşte bu şekilde kaynatın. 4.Nişastayı eklemek için bir kabın içerisine alın, 1 çay bardağı suyla karıştırın ve aynı anda hem karıştırıp hem tencereye ekleyin. Azar azar dökerek eklerseniz topaklanma riskini de engellemiş olursunuz. 5. Karıştırdıktan sonra hafifçe kıvam alana kadar pişirin. Bu sırada tekrar kaynayacak ve minik minik balonların yüzeye ulaştığını göreceksiniz, bunu gördükten sonra kısık ateşe alıp 1-2 dakika daha pişirin ve ardından ocaktan alın. Bu noktada sütlacın kıvamı akışkan bir boza kıvamında olmalıdır. 6.Sütlaç harcını bir kepçeyle kaselere dağıtın. Her kepçeden önce bir kez karıştırın ki bu sırada pirinçler en dibe çökmesin. Her kasede eşit miktarda pirinç olması için karıştırarak kepçeyle alın ve dökün. 7. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat, tercihen 1 akşam kadar bekletin ve servis etmeden önce buzdolabından çıkarıp 5 dakika bekletin, tarçın serperek servis edin. Afiyet olsun! Pirinç Haşlamadan Sütlaç Nasıl Yapılır? Sütlaç hazırlarken pirinçleri haşlamadan yapmak isterseniz pirinci yıkayıp süzün. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip 10 dakika kadar bekletin. Tekrar süzüp robottan geçirip pirinçlerin küçülmesini sağlayın. Daha sonra sütlacın yapılış adımlarını izleyebilirsiniz. En İyi Sütlaç Hangi Pirinçle Yapılır? Sütlaç yaparken en iyi sonucu almak için püf noktası olarak kırık pirinç kullanılır. Bunun nedeni hem pirinçler daha çabuk piştiği için hem de nişastasını çabuk saldığı için tercih edilir. Eğer evinizde kırık pirinç yoksa klasik pirinç de kullanabilirsiniz. Farklı sütlaç tariflerini denemek isterseniz ilginizi çekeceğinizi düşündüğümüz sütlaç tarifleri içeriğimize göz atmanızı öneririz. Sütlaçta Pirinç Unu Yerine Ne Kullanılır? Sütlaç hazırlarken evinizde pirinç unu yoksa farklı malzemeler kullanarak da sütlacın kıvamını tutturabilirsiniz. Eğer nişasta ile hazırlamak isterseniz nişastalı sütlaç tarifini deneyebilirsiniz. Eğer nişasta kullanmadan sütlaç hazırlamak isterseniz nişastasız sütlaç tarifimiz denemeniz için sizleri bekler. Sütlaç Yaparken Süt Pişirilir Mi? Sütlaç yaparken pirinci önce suda haşlamak en önemli püf noktalarından biri. Daha sonra sütlü karışıma ekleyip kıvam alıncaya kadar pişirilir. Süt ile pişirirken kullandığınız sütün soğuk olması da bir diğer püf noktası. Sütlacın kıvamının iyi olmasını sağlayan şey soğuk süt kullanılmasıdır. Sütlaç tariflerinin en sevilenlerinden fırın sütlaç tarifini hazırlarken de bu püf noktalarını kullandık. Sütlacın Kıvamı Tutmazsa Ne Yapılır? Sütlaç yapılırken yaşanan bir sorun var ki, hemen hemen her insanın başına geliyor. Tarifi birebir uygulamanıza rağmen bazen tutmuyor ve kıvamı çok cıvık kalıyor. Durum böyle olduğunda onları ziyan etmek olmaz. Lezzetlerini bozmadan kıvamlarını güzelleştirmenin, un, nişasta gibi kıvam artırıcı malzemeler kullanmadan mükemmel sütlaçlar yapmanın yöntemleri var. Bu yöntemleri öğrenmek isterseniz sizi şu içeriğimize bekleriz: Sütlacın Kıvamı Tutmazsa Ne Yapılır? Anne Sütlacı Nasıl Yapılır? Aslında sütlaç tarifi oldukça basit bir tarif olmasına rağmen nerede yerseniz yiyin ya da evde kendiniz hangi tarifi denerseniz deneyin annenizinki gibi olmuyor. Sırları anne elinin maharetinde bir de birkaç püf noktasında saklı aslında. Gelin anne elinden çıkmış lezzette, nişastasız sütlaçların sırlarını adım adım öğrenelim: Anne Sütlacı Nasıl Yapılır? Sütlaç Kaç Kalori? 1 porsiyon sütlaç 265 kaloridir. Alıntı imzam sensin Yorum bağlantısı Şimdi Paylaş Daha fazla paylaşma seçeneği...