Kullanıcı M.E H.B Oluşturulma : 7 Haziran, 2022 Kullanıcı #1 Paylaş Oluşturulma : 7 Haziran, 2022 İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler Dışı İçin: 2,5su bardağıköftelik ince bulgur 1,5çay bardağıirmik 4,5su bardağısu(sıcak) 1su bardağıun 1,5yemek kaşığıdomates- biber salçası 2çay kaşığıtuz 1/2çay kaşığıkarabiber İç harcı için: 3yemek kaşığısıvı yağ 450gramorta yağlı kıyma 3adetkuru soğan(küp doğranmış) 2çay kaşığıtuz 1çay kaşığıkarabiber 1,5su bardağıiri dövülmüş ceviz içi Kızartmak için: 2su bardağıayçiçek yağı İçli Köfte Tarifinin Püf Noktası İçli köftelerin kolay şekil alması için; orta kısımlarını, elinizi suya ya da yağa batırarak açın. İçli Köfte Tarifinin Pişirme Önerisi İçli köfteleri, kızartmak yerine haşladıktan sonra da servis edebilirsiniz. İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır? İçli köftenin iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sıvı yağı tavada kızdırın. 2. Doğradığınız kuru soğan ve orta yağlı kıymayı kavurun. Üzerine tuz, karabiber ve ceviz içi ilave edip İç harcı ılınması için bir kenarda bekletin. 3.İçli köftenin dışını hazırlamak için; köftelik ince bulguru ve irmiği derin bir kabın içine alın. Sıcak suyu ilave edin ve bulgurlar şişene dek 10 dakika bekletin. 4.Salça tuz ve karabiberi bulgur ve irmik karışımına yedirdikten sonra yavaş yavaş unu ilave ederk hamur haline gelene kadar yoğurun. 5.Hazırladığınız harçtan avuç büyüklüğünde parçalar kopartın ve ellerinizi ıslatıp, parmaklarınızla kenarlarını düzelterek ortasını çukurlaştırın. 6.Önceden hazırlayıp, soğuttuğunuz iç harçtan alarak köftelerin içini doldurun. Arzuya göre; yuvarlayarak ya da kenar kısımlarını kapattıktan sonra parmaklarınızla bastırıp, uç kısımları sivri olacak şekilde köfteler hazırlayın. 7.Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Hazırladığınız içli köfteleri kızgın derin yağda bir maşa yardımıyla çevirerek altın sarısı renk alana kadar kızartın. 8.Sıcak olarak servis edip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin. Afiyet olsun! İçli Köftenin Dağılmaması İçin Ne Yapmak Gerekir? İçli köfte yapılırken en çok dikkat edilmesi gereken noktaların başında içli köftenin hamuru geliyor. Hamur için seçeceğiniz malzemeler, yoğurma şekli ve hamurun inceliği içli köfte hamurunuzun dağılmamasını etkiliyor. İçli köfte hamuru nasıl yapılır diyorsanız bu konuda sizlere "içli köftenin dağılmaması için ne yapmalı?" içeriğimiz yardımcı olacak. İçli Köfte Nasıl Saklanır? İçli köfte yapması çok zahmetli olduğundan hazır bu zahmete girişmişken içli köfteleri buzlukta ya da derin dondurucuda saklamak istiyorsunuz. İşte size dondurucuda nasıl saklanır konusunda detaylı bilgiler! İçli köfteleri buzluğa koymak için çiğ, haşlayarak ya da kızartarak saklayabilirsiniz. Kızaran içli köftelerinizi isterseniz buzdolabı poşetlerine koyarak buzluğa kaldırabilirsiniz. İçli köfteleri çiğ ya da haşlanmış olarak buzluğa atacaksanız önce bir tepsi ile koyup dondurun ve yapışmamasını sağlayın. Daha sonra donmuş içli köfteleri buzdolabı poşetine koyarak dondurun. Çiğ olarak buzluğa attığınız içli köfteleri buzluktan çıkarıp kaynar su içerisine atılarak haşlayabilirsiniz. Kızartacak ya da pişmiş içli köfteleri ısıtacaksanız mikro dalgada buzunu çözdürerek kızartma işlemine hazırlayın. Eğer zamanınız varsa bir gün önceden buzdolabının alt kısmında koyarsanız kendiliğinden çözülmesini sağlayıp ilk günkü lezzetiyle tüketebilirsiniz. İçli Köfte Kaç Kalori? 1 adet (kızarmış) içli köfte 337 kaloridir Alıntı imzam sensin Yorum bağlantısı Şimdi Paylaş Daha fazla paylaşma seçeneği...