Kullanıcı gelistiriciGunlukleri Oluşturulma : 26 Nisan, 2022 Kullanıcı #1 Paylaş Oluşturulma : 26 Nisan, 2022 (güncelleme yapıldı) Merhaba arkadaşlar, bugün react native ile bir login uygulaması serisine başlıyoruz. Tıpkı İonic ile bir zamanlar yaptığım gibi. İonic için yaptığım seriye de ulaşabilirsiniz. İş listemiz şöyle: · React native'i ile LoginApp adında proje oluşturalım · Projede bulunan klasör yapısında bahsedelim · İleride kullanacağımız yapıyı oluşturalım Öncelikle uygulamamı masaüstüne oluşturuyorum. $ cd Desktop/ $ react-native init LoginApp $ cd LoginApp/ Uygulamayı bundan sonra hangi platformda işlem yapacaksanız ona göre derleyebilirsiniz. react-native run-android react-native run-ios ios için macintosh cihazınızın olması gerektiğini unutmayın! Uygulama açıldığında Welcome to React Native! ile sizi karşılıyor. şimdi dosya yapısına bakalım ├── __tests__ : testlerinizi yapabileceğiniz klasör ├── android : android projesinin derlendiği klasör ├── ios : ios projesinin derlendiği klasör ├── node_modules : projenizde kullandığınız tüm modüller ├── index.android.js : uygulamanız eğer android ise buradan başlatılır ├── index.ios.js : uygulamanız eğer ios ise buradan başlatılır ├── package.json : projenizde eklediğiniz bir modülü kaydettiğiniz yer Bir önceki makalemde dediğim gibi ionic'e göre belirli bir design pattern'i yok. O yüzden bu seride bir mimari kullanmıyacağım sıfırdan anlatım yapacağım. Kendi sayfa yapımızı kendimiz oluşturmamız gerekiyor. Ben şuan ios ile çalışacağım o yüzden index.ios.js ile başlıyorum (Not: android ile bir farkı yok sadece başlama noktası burası. İmport ve diğer işlemler aynı zaten böyle olmasaydı hibrit olmazdı :D). index.ios.js /** * Sample React Native App * https://github.com/facebook/react-native * @flow */ import React, { Component } from 'react'; import { AppRegistry, StyleSheet, Text, View } from 'react-native'; export default class LoginReact extends Component { render() { return ( <View style={styles.container}> <Text style={styles.welcome}> Welcome to React Native! </Text> <Text style={styles.instructions}> To get started, edit index.android.js </Text> <Text style={styles.instructions}> Double tap R on your keyboard to reload,{'\n'} Shake or press menu button for dev menu </Text> </View> ); } } const styles = StyleSheet.create({ container: { flex: 1, justifyContent: 'center', alignItems: 'center', backgroundColor: '#F5FCFF', }, welcome: { fontSize: 20, textAlign: 'center', margin: 10, }, instructions: { textAlign: 'center', color: '#333333', marginBottom: 5, }, }); AppRegistry.registerComponent('LoginReact', () => LoginReact); Projenin saf hali bu. Şimdi ise kendi klasör yapımızı oluşturalım: LoginApp src assets common pages start-page start-page.js main-page main-page.js login-page login-page.js providers common : kullanacağımız çeşitli fonksiyonları tutacağımız yer pages : sayfalarımızı burada barındırıyoruz providers: Web service isteklerini ekleyeceğiniz yer olabilir Not: bu derste react-native kurulumundan bahsetmedim ben zaten bunları yapmışsınız olarak kabul ediyorum. Bugünkü konu bu kadardı diğer konuda görüşmek üzere. İyi çalışmalar 🙂 sorunuz olursa çekinmeyin sorun. 26 Nisan, 2022 gelistiriciGunlukleri tarafından düzenlendi Alıntı . Yorum bağlantısı Şimdi Paylaş Daha fazla paylaşma seçeneği...