Jump to content
×
×
  • Yeni Oluştur...

Weblep.Com'a Hoş Geldiniz !

Weblep.Com'da aradığınız herşeyin çok daha fazlasını bulabilirsiniz , forum slayt reklam alanının da ilerleyen tarihlerde içerikler yer almaya başlauyacaktır.

WebLep Hosting ve Tasarım

Weblep.Com'a Hoş Geldiniz !

Weblep.Com'da aradığınız herşeyin çok daha fazlasını bulabilirsiniz , forum slayt reklam alanının da ilerleyen tarihlerde içerikler yer almaya başlauyacaktır.

WebLep Hosting ve Tasarım

Weblep.Com'a Hoş Geldiniz !

Weblep.Com'da aradığınız herşeyin çok daha fazlasını bulabilirsiniz , forum slayt reklam alanının da ilerleyen tarihlerde içerikler yer almaya başlauyacaktır.

WebLep Hosting ve Tasarım

Weblep.Com'a Hoş Geldiniz !

Weblep.Com'da aradığınız herşeyin çok daha fazlasını bulabilirsiniz , forum slayt reklam alanının da ilerleyen tarihlerde içerikler yer almaya başlauyacaktır.

WebLep Hosting ve Tasarım

Weblep.Com'a Hoş Geldiniz !

Weblep.Com'da aradığınız herşeyin çok daha fazlasını bulabilirsiniz , forum slayt reklam alanının da ilerleyen tarihlerde içerikler yer almaya başlauyacaktır.

WebLep Hosting ve Tasarım

  • Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
    Bu Alana Reklam Verebilirsiniz

Zeytin Yağlı Sarma Nasıl Yapılır?

Konuyu değerlendir


bilgi adresi
 Paylaş


Önerilen İletiler

Zeytin Yağlı Sarma Nasıl Yapılır?
 Paylaş


  • Kullanıcı

image.jpeg.9a7beedcf976c4ed6f9a2b101e57ce91.jpeg

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 300gramasma yaprağı
  • 1adetlimon
  • 4yemek kaşığızeytinyağı
  • 1su bardağısıcak su
  •  

İç harcı için:

 

  • 1/2su bardağızeytinyağı
  • 3adet orta boykuru soğan
  • 1,5su bardağıpirinç
  • 1su bardağısıcak su
  • 1yemek kaşığıdolmalık fıstık
  • 1yemek kaşığıkuş üzümü
  • 1çay kaşığıtuz
  • 1çay kaşığıkarabiber
  • 1çay kaşığınane
  • 1çay kaşığıyenibahar
  • 1/2çay kaşığıtarçın
  •  

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifinin Püf Noktası

Mümkünse; mevsiminde, az damarlı, taze asma yaprağı kullanın.Salamura yaprak kullanıyorsanız; tuzunun gitmesi için bol suda yıkayın. Kaynar suda 2- 3 dakika haşladıktan sonra durulayıp kullanın.Sarmaları sararken olabildiğince küçük ve sıkı sarılmasına özen gösterin.Kuş üzümlerini kumunun gitmesi için; bol suda bekletip, duruladıktan sonra kullanın.

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifinin Pişirme Önerisi

 

Yemeği pişirirken üzerine porselen tabak kapatarak buharlı bir şekilde düzgünce pişmesine yardımcı olursunuz.

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

 

  1. Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun. Ardından üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da  koyup kavurmaya devam edin.
yaprak-sarma5.webp.193992dd317540162afc5ba948fe87ea.webp
 
2. Ilık suda 5 dakika kadar bekletip suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı pirinci soğanlarla birlikte, pirinçler şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurun.
 
yaprak-sarma6.webp.ca8e676d37f2c40b31f696260b20657c.webp
 
3. Ardından sırasıyla; 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın ekleyip karıştırın.
 
yaprak-sarma7.webp.3de23c7fe3438ec27058a379995d7073.webp
 
4. Yaklaşık 1 su bardağı sıcak suyu da ilave edin ve iç harcı kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
image.jpeg.69a03010f3ee904715781202dfce51f6.jpeg
 
5. Salamura asma yapraklarını tezgahın üzerinde damarlı kısımları üstte kalacak şekilde açın. Her bir yaprağın orta kısmına; hazırlayıp, ılıttığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı kadar paylaştırın.
yaprak-sarma10.webp.eda63c331a936ba2af92b7449051a4ab.webp
 
6. Kenar kısımlarını içe alıp, geniş kısmından uç kısmına doğru ilerleyin.
 
1821189517_yaprak-sarma12(2).webp.dc8a5de15507a43a3f5386e2af550f1d.webp
 
7. Tüm yaprakları sıkı bir şekilde sarın.
 
yaprak-sarma13.webp.e270f510b30c11eac84b3005b2ae5433.webp
8. Sarma tenceresinin tabanını birkaç adet asma yaprağı ile kaplayın.
 
yaprak-sarma14.webp.a2489efcadbf59277d9108fda5aa275c.webp
 
9. Hazırladığınız sarmaları, sıra halinde, yan yana dizin. Limonu halka halka dilimledikten sonra sarmaların üzerine yerleştirin.
 
yaprak-sarma15.webp.709e58bc9df6677879f687e7e219bc64.webp
 
10. Pişme esnasında açılmamaları için; üzerlerine düz bir servis tabağı kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını da tencereye ekledikten sonra sarmaları, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin.
 
yaprak-sarma17.webp.cfb86a7dea45ee7d30d7b268795f0a85.webp
 
11. Arzuya göre; ılık ya da soğuk olarak servis edin.
 
yaprak-sarma3.webp.1623b2283369c82f9429d0b495dc34f6.webp
 

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Kaç Kalori?

 

1 porsiyon zeytinyağlı yaprak sarma 564 kaloridir.

yaprak-sarma12 (3).webp

gğplgfhglplfslfdl

Yorum bağlantısı
Şimdi Paylaş


Konu Altı Reklam 1
Konu Altı Reklam 2
  • İleti 0
  • Oluşturulma
  • Son yanıt

Bu Konudaki En İyi Paylaşımcı

Popüler Günler

Bu Konudaki En İyi Paylaşımcı

Popüler Günler

Konu Görselleri

Şimdi Konuya Katılın

Şimdi gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın .

Misafir
Konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...