Kullanıcı bilgi adresi Oluşturulma : 2 Haziran, 2022 Kullanıcı #1 Paylaş Oluşturulma : 2 Haziran, 2022 Su Böreği Nasıl Yapılır (Fırında) İçin Malzemeler 6 adet yumurta 2 çay kaşığı tuz Yarım çay bardağı su Aldığı kadar un (Birazcık sert bir hamur olacak) İç malzemesi: 250 – 300 gr beyaz peynir Yarım demet maydanoz Aralarına sürmek için: 150 gr tereyağı (eritilir) Haşlamak için: Tuz Su Hakiki Su Böreği Nasıl Yapılır (Fırında) Nasıl Yapılır? Not Ekle Tarifi Yazdır Yumurtalar tuzla çırpılır. Yarım çay bardağı su eklenir. Azar azar un ilave ederek hamur yoğurulur. İç harcı için peynirler ezilir, maydanozlar minik minik doğranıp karıştırılır. Hamurumuz o arada dinlenmiş olur. Hamur on bezeye bölünür. Kurumaması için bezelerin üstü örtülür. Tezgaha un serpilerek, bezeler incecik olana dek, tepsi boyutunda açılır. Orta büyüklükte bir tepsi kullandım ben. Açılan bezeler temiz bir örtü üstüne serilir. O arada büyükçe bir tencereye su konur kaynamaya bırakılır. Tencerede kaynatılan suya 2 yemek kaşığı tuz eklenir. Böreğin pişeceği tepsi eritilmiş tereyağı ile yağlanır. Yufkalar kaynayan tuzlu suda 30-35 saniye haşlanır bu arada soğuk su dolu bir kap hazırda bulunsun kaynama tencerenizin yanında ki, sıcak sudan alınan yufkalar hızla soğuk suya batırılır ki hamur olmasın yapışmasın diye. Böreğin alt zemini için beş tane yufka haşlama işleminden geçip her katı yağlanarak (!) eritilmiş tereyağımızla, beş katın sonunda iç harç yani peynirli malzeme koyulur. Kaynayan su azalmış olacağından tekrar su ve azcık daha tuz eklemesi yapılarak yeniden kaynaması beklenir. Kalan beş yufkaya da yine haşlama işlemlerini yaparak ve aralarına her kata tereyağı sürerek tepsiye alınır. Son katın da üzerine bolca erimiş tereyağından dökülür ve fırçayla yayılır. Börek fırına girmeden önce dilimlenir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana dek kontrollü olarak pişirilir. İlk sıcaklığı geçince servis edilir. Misler gibi böreğinizi afiyetle yiyin. Not: Özellikle fırında diye yazdım tarifin başına çünkü eğer ocakta pişirecek olsaydık böreğimizi, en alt katı ve en üst yufkayı haşlamadan, yani kuru olarak dizmemiz gerekirdi., Ve börek ocakta pişeceğinde kesinlikle önce dilimlenmez çünkü alt üst değişim yapıp pişireceğimiz için içleri dökülür. Kısacası ocakta pişirmenin ayrı bir lezzeti vardır ama oldukça zahmetlidir. Böreği çevirmek biraz zorlayıcı her gözü birbirinden farklı yanan ocaklarda eşit pişirmek de oldukça güçtür. Bu sebeple bu tarif hem fırında pişerek sizi zorlamaz hem de hakiki su böreği tadından yoksun bırakmaz. Afiyet olsun. Hakiki Su Böreği Nasıl Yapılır (Fırında) Fotoğraflı Yapılışı Su böreği nasıl yapılır? Püf noktaları Su böreği hamurunun poğaça ve diğer börek hamurlarına kıyasla daha sert olması gerekir. Aksi halde yufkalar haşlama aşamasında eriyebilir. Haşlanan yufkaların batırıldığı soğuk su ısınırsa değiştirilmeli. Buz gibi soğuk olması sağlanmalı. Alıntı gğplgfhglplfslfdl Yorum bağlantısı https://weblep.com/topic/640-su-b%C3%B6re%C4%9Fi-nas%C4%B1l-yap%C4%B1l%C4%B1r/ Şimdi Paylaş Daha fazla paylaşma seçeneği...